בישיבה התקיימה השבוע באיגוד ערים שרון כרמל הוצגו הסיבות להתנגדויות להקמת תחנת הכוח; בתוך כך מעל 300 חתמו על התנגדות של מטה המאבק
איגוד ערים שרון כרמל, מטה המאבק נגד הקמת תחנת הכוח OPC2 בחדרה ורשויות נוספות הגישו התנגדויות להקמת תחנת הכוח.
התאריך האחרון להגשת ההתנגדויות הוא יום שלישי הקרוב. עיריית חדרה צפויה להגיש התנגדות בשבועות הקרובים, לאחר שאושרה לה דחייה בהגשת ההתנגדות.
בישיבה שהתקיימה הבוקר (ראשון) באיגוד ערים שרון כרמל, השתתפו רשויות מהאזור בהם נציגי רשויות מהאזור וכן מטה המאבק בראשותו של ארז אריאב.
במהלך הישיבה דנו בהתנגדויות להקמת תחנת הכוח OPC2 באזור התעשייה בחדרה.
ממטה המאבק נודע, כי למעלה מ-300 תושבי האזור חתמו על ההתנגדות של מטה המאבק, אשר הוגשה זה מכבר. גם איגוד ערים שרון כרמל הגיש השבוע את התנגדותו להקמת תחנת הכוח.
מטעם מטה המאבק מסר ירוחם לקריץ, אשר שימש בעבר כיו”ר איגוד ערים שרון כרמל, כי תחנת הכוח OPC1 מעולם לא היתה תחנת כוח ליצור חשמל בפני עצמה, אלא נועדה ליצור קיטור עבור מפעלים והחשמל הוא תוצר הלוואי של התהליך לייצור קיטור.
עוד טען לקריץ, כי “אין שום הצדקה תכנונית להקמת תחנה בקנה מידה זה בצמידות לשכונות מגורים ואזורי מסחר קיימים. מרצון להגן על התושבים מזיהום אוויר נוצר מצב בו עלול להיות זיהום אוויר בקנה מידה שעדיין לא היה כדוגמתו בכל הארץ ועוד משמיכות לבתי מגורים”.
לקריץ הוסיף, כי “חייבים לעצור מהלך זה, זו תהיה בכיה לדורות, ביחוד בתקופה בה משבר האקלים קורא לכולנו לעבור לאנרגיות סולאריות נקיות”.
מאיגוד ערים שרון כרמל נמסר, כי “מחוות הדעת המקצועית המפורטת שהגיש האיגוד, עולה, כי להקמת תחנת כוח נוספת, על פי התכנית המוצעת יש השלכות סביבתיות משמעותיות לשכונות המגורים הסמוכות ולמרחב כולו, וכן לפגיעה במיני חי וצומח נדירים ומוגנים”.
איגוד ערים הודיע, כי בהתבסס על המוצג בחוות הדעת, לרבות הזיהום והמפגעים, אשר מצויים משכבר במרחב ובראיה את ציבור התושבים באזור, יש להחליט על בחינה מחדש של הקמת תחנת כוח זו. כמו כן לשים דגש על מרכיבי זיהום האוויר, הרעש, הניקוד וערכי הטבע והנוף.
עיריית חדרה, שנציגיה השתתפו אף הם בדיון, תגיש אף היא את התנגדותה, בעוד כשבועיים, לאחר שהתקבל אישור להגיש את ההתנגדות באיחור. במקביל העביר ראש עיריית חדרה, צביקה גנדלמן, למנכל”י משרדי הבריאות, הגנת הסביבה והפנים את עמדתה הרשמית של עיריית חדרה.
חבר מועצת העיר חדרה, רון שגן, מסר, כי המכתב שנשלח פירט את העמדה העירונית בנוגע להקמת התחנה ומגיע כהקדמה למסמך ההתנגדויות המלא, אשר יכלול חוות דעת מקצועיות, המפרטות את העמדה העירונית הגורסת, כי הקמת התחנה תגרום לפגיעה משמעותית באיכות החיים של תושבי האזור ובאיכות הסביבה, זיהום אוויר ופגיעה בחי ובצומח באזור הנחשב למסדרון אקולוגי עתיר במיני צמחים ובעלי חיים, המצויים גם כך בסכנת הכחדה.
בנוסף נמסר, כי מהמסך ההתנגדויות שיוגש בשבועות הקרובים על ידי עיריית חדרה יציג גם את הפגיעה הפוטנציאלית של התוכנית להקמת OPC2 על פיתוח העיר. תכנית אזור התעשייה החדש צפויה אף היא להיפגע באם תוקם התחנה.
מועצת פרדס חנה-כרכור, הודיעה בתום הדיון, כי במועצה דבקים בהתנגדותם להקמת תחנת הכוח OPC2 בחדרה. ראש המועצה, הגר פרי יגור, שהיתה מהמתנגדים הראשונים לנושא ציינה, כי המדינה צריכה לעבור ישירות לשימוש באנרגיה מתחדשת הזמינה ונגישה כבר היום. החלטה לעבור ממקור מזהם אחד למקום מזהם שני אינה נכונה.
נמסר, כי ראש המועצה תמשיך להוביל את המאבק כנגד ההקמה כחברה באיגוד ומול גורמי הממשל השונים.
מחברת OPC נמסר, כי “ראשי החברה הופיעו היום בפני הנהלת האיגוד והציגו את הפרויקט המקודם בהתאם למדיניות והחלטות הממשלה”.
*תמונה-ירוחם לקריץ מציג את עמדת מטה המאבק. צילום ארז אריאב