מדד החופש, שבוחן את טיפולה של העיר בשורה של נושאים בהם תחבורה ציבורית בשבת, פעילות בשבת ולהט”ב, מדרג את חדרה בשנת 2024 במקום 27. בשנת 2023 דורגה העיר במקום 20.
עמותת ישראל חופשית פרסמה את מדד החופש העירוני לשנת 2024. השנה מופיעות ברשימה 35 ערים, כאשר דרך המדידה השתנתה וכללה פרמטרים נוספים. בדברי הפתיח לדו”ח, מציינים הכותבים, כי “בעקבות סקר עמדות חדש ומקיף שערכנו, בסיוע של החוקר הראשי נמרוד ניר, מכון אגם, האוניברסיטה העברית, עדכנו את התמהיל המקנה לעיר את הציון המשוקלל. בהתאם גם שונו מרכיבי הציון הפנימי בכל קטגוריה. מעבר לכך, החזרנו את הציון העירוני המקסימלי ל-100 ושינינו את הרכב הערים. הורדנו ממנו את הערים החרדיות: בני ברק, ביתר עילית ומודיעין עילית. הוספנו שבע ערים שטרם נסקרו עד כה: טבריה, יבנה, נס ציונה, עפולה, קריית אתא, קריית גת ורמת השרון”.
מנתוני מדד החופש העירוני עולה, כי העיר חדרה אותה דירג הדוח בשנת 2023 במקום 20 (ציון של 34% מתוך 100% אפשרי), רשמה ירידה. בדו”ח 2024 דירגו כותבי הדו”ח את חדרה במקום 27 (ציון 28%). מהדוח עולה, כי לא הרבה השתנה בעיר בשנה האחרונה. מועצת העיר לא בחרה נציגים למועצה הדתית ואין תחבורה ציבורית בשבת. אין אפשרות להיקבר אזרחית ואין תמיכה בקהילות לא אורתודוקסיות בעיר. עוד נכתב, כי העירייה לא לוקחת אחריות על תכנים חיצוניים הנכנסים לבתי הספר. כמו כן, אין מרשם עירוני לזוגות ידועים בציבור. עם זאת, מדגישים כותבי הדוח, כי חדרה קיבלה ניקוד משמעותי הודות ליחסה לקהילת הלהט”ב בעיר. כמו כן, שגם השנה היא לא מסבסדת רחצה בהפרדה מגדרית בבריכה העירונית.
כך, למשל, בסעיף יחס העירייה ללהט”ב, זכתה עיריית חדרה בניקוד מלא (שש מתוך שש נקודות). בדו”ח מציינים הכותבים, כי מרכז הצעירים של העירייה בעיר מקיים אירועים ללהט”ב. בנוסף, יש עו”ס לקהילה ופרטי הקשר שלו פורסמו באתר העירייה. כמו כן, קיימות קבוצות איגי פעילות בעיר והעירייה תומכת בארגונים נוספים כמו תהל”ה. מנגד, אפס נקודות מתוך 11 מקבלת חדרה בנושא אחריות העירייה על תכנים חיצונים הנכנסים לבתי הספר. בדגש, כמובן על-פי כותבי הדו”ח, בכל הקשור לפלורליזם ודת. בדו”ח מציינים הכותבים, כי נכון לשנת 2024 “אין נוהל עירוני בנושא והעירייה לא מפקחת”.