שתי צבות ים נמצאו בחודש אוגוסט כשהן צפות ומסובכות בפסולת פלסטיק. מחלקת ים של חח"י העבירה אותן למרכז הארצי להצלת צבי ים של רשות הטבע והגנים שהצילו את חייהן.
גידול חד במספר צבי הים הצעירים בהם מטפלים במרכז הארצי להצלת צבי ים. על-פי רשות הטבע והגנים, העלייה חסרת התקדים, משנת 2018, נובעת בעיקר מהלכלוך הצף. בעיקר. ליתר דיוק, שקיות פלסטיק, שקי יוטה וחוטי דיג אשר צפים על-פני המים. כתוצאה מכך, צבי ים המסתבכים עם שקיות פלסטיק, מתקשים לשחות. הם שורפים אנרגיה רבה וחוטי הפלסטיק אף גורמים לחתכים, לשברים ולנמקים. כתוצאה מכך, חל גידול במספר צבי הים הצעירים המוצאים את מותם – תוך סבל רב שיכול להימשך שבועות.
ביום ראשון השיבה לים מחלקת ים של חברת החשמל שתי צבות ים צעירות. שתי הצבות אותרו לפני כחודשיים כשהן צפות וכמעט ואינן מגיבות. הן חולצו במהלך פעילות ימית של חברת החשמל סמוך לתחנת הכוח אורות רבין בחדרה. את השתיים איתרו עובדי חברת החשמל רן לוסטינגר, רן גריהוייז וערן לוי. כנהוג, הוחלט לקרוא לשתי צבות הים על שמם של מי שהצילו אותם: רן – צבת הים הירוקה ולוי – צבת הים החומה.
עובדי חברת החשמל, שכאמור חילצו את צבות הים, העבירו אותן להליך שיקומי במרכז להצלת צבי ים של רשות הטבע והגנים. במשך כחודשיים טיפלו בצבות אנשי המקצוע של הרט"ג – עד שהחלימו. ביום ראשון, כאמור, החזירו אותו עובדי חברת החשמל לים הפתוח.
למערכת עיתון העיר News הוסיפו ברט"ג, כי אחת הטעויות שמבצעים אנשים המאתרים צבי ים, בעיקר צבי ים צעירים, שהם מתירים אותם מהפסולת ומשחררים אותם בחזרה לים. "אנשי חברת החשמל נהגו באחריות רבה, כשהביאו אלינו למרכז את צבות הים הצעירות. התרה עצמית של הפסולת והחזרה מיידית לים, עלולה לגרום נזק בלתי הפיך לצבי הים. פעולה זו היא כמו שחרור של חסם עורקים במכה אחת – ללא פיקוח רפואי. פעולה זו עלולה להוביל לשחרור נוזלי הלימפה, פתוגנים ורעלנים למחזור הדם של צב הים. לכן, בכל מקרה בו מאתרים צבי ים שהסתבך בחוטים ובפסולת, יש לעדכן את הרשות ולהעבירו למרכז להצלת צבי ים. שם יזכה צב הים לטיפול רפואי מקצועי וכן לתקופת שיקום ומעקב". מוקד רשות הטבע והגנים בטלפון 3639*
- בתמונה: ערן לוי משחרר את לוי – צבת הים החומה בחזרה לים. צילום גידי לוי, חברת החשמל