שף דניאל כץ- יוצר חווית אירוח קולינרית
מאז שעבר לפרדס חנה, דניאל כץ יוצר סביב שולחנו מפגש של טעמים, אנשים ורגעים מיוחדים. מארוחות קונספט ועד סלי פיקניק וחוויות קולינריות בחצר ביתו.
ספר על עצמך , מה הרקע שלך?
שמי דניאל כץ ולמיזם שלי אני קורא השף דניאל כץ מארח. גדלתי ברחובות להורים ממוצא רומני אבא חקלאי ואמא מנהלת חשבונות. בתיכון עברתי לפנימייה חקלאית הכפר הירוק. את שירותי הצבאי ביצעתי בגרעין נחל. לאחר הצבא למדתי חינוך ועבדתי בפנימייה לילדים בעיות סוציאליות קשות. בגיל 27 עשיתי הסבה לטבחות שהיה חלום חיי כבר בגיל שלוש.
איך הגעת לעיסוק שלך?
הגשמתי חלום ועבדתי אחרי הלימודים במלונאות והצבתי לי לעצמי כמטרה להיות שף של בית מלון ולהנהיג צוות מטבח שלם. לאחר כמה שנים פתחתי חברה שעשתה מיקור חוץ לבתי מלון, גני אירועים ואולמות. והפכתי למנהל מערך המזון של חמש בתי מלון כעסק עצמאי עד לנקודה בה הוא נסגר עקב משבר כלכלי וכשלים נוספים.
ספר על העסק שלך
לפני שבע שנים חזרתי לעולם העסקים הפרטיים והחלטתי להזמין לשולחן שלי אנשים. היה לי חשוב להסתכל להם בעיניים וליצור עבורם פינוק אישי וכך גם המיזם שלי. היום אני בעל מיזם בו אני מארח אנשים אצלי בבית לחוויית אירוח קולינרי חברתית. המיזם הזה הוא בעצם התגשמות של חלומות ורצונות. החלום היה להביא את היכולות הקולינריות, האהבה ויכולת ההקשבה לבני אדם שרוצים לחוות חוויה קולינרית אחרת. חוויה שמשלבת את הרצונות שלהם, נוסטלגיה, אהבות נשכחות שיהיו שזורים בטעמים ובדמיון. אני מרגיש כמו צייר שיודע להקשיב לאנשים ולהביא אותם לראות ולחוות את “התערוכה” הקולינרית שלי. אם בארוחת קונספט ואם בארוחה משפחתית שמשלבת את הרצונות והטעמים המוכרים עם הטעמים שלי. כך בעצם אני משלב את החלום שלי והופך אותו הלכה למעשה.
מהי ההתמחות שלך?
ההתמחות שלי היא לא רק הקולינריה אלא להגיע דרך הטעם לאנשים זו האומנות שלי. אני טבח שהגיע מהמטבח החם. הכוונה היא לרטבים, מרקים ובישולים ארוכים מכיוון שתמיד אמרתי שהאוכל הקר הוא האוכל היפה, הוא תמיד מצטלם יותר טוב, מסתדר יותר טוב על הצלחת והאוכל החם הוא מה שמגיע לנשמה לא רק לעין. והדבר השני זה האהבה לאנשים שמביאה אותי להבנה של הצרכים שלהם וזה סוג של התמחות מיוחדת הכוללת הזדהות על הלקוחות ובניית טעם לפי איך שאני מרגיש אותם.
מה חשוב לך שיידעו עליך או על העסק שלך ?
חשוב לי שידעו שהאורח הוא המרכז של הארוחה, הוא הדבר הכי חשוב, ושאני מייצר שגרירים למוצרים שלי לארוחות הקונספט, אירועים משפחתיים ולסלי הפיקניק ובכל פעם אני מתרגש בשבילם כאילו זה הפעם הראשונה שלי. המוצרים שלי הם בעצם ארוחות קונספט, הכוונה היא לארוחת נושא למשל ארוחה מהמטבח הרומני של סבתא פאני ונגיעות שלי, ארוחה טבעונית למטיבי לסת, ארוחת קדרות חורף, ארוחה שכולם ממולאים, ארוחת ליל אהבה, ארוחות ערב חג ועוד רבות.
בארוחות הקונספט אנשים מזמינים מקום ומתיישבים לשולחן אחד. יחד איתם מגיעים אורחים נוספים ואני מייצר דינמיקה קבוצתית על מנת שתהיה הכרות בין הסועדים. במהלך הארוחה אני מספר על האוכל, משתף את הקהל, מדבר על עצמי ועל הדרך שעשיתי ובנוסף, משתף בהתפתחות האוכל. הארוחות עשירות ביין ומנות אחרונות ובסופן נרקמים קשרים בין אנשים על השולחן שלי. בנוסף אני עושה ארוחות בוקר בחצר למינימום עשרה אנשים ולעיתים אני יכול להגיע אפילו ל-80 סועדים.
קיימים גם מפגשים של גבינות, יין וסיפור, וכן ארוחות ערב פתוחות בהזמנה מראש. מדובר בסעודות בשיתוף פעולה משתנה: בכל פעם מצטרף אורח אחר. אחת השותפות הקבועות היא יהודית, גבנית שמביאה גבינות בוטיק מדהימות. אני מגיש את הארוחה, שכוללת מגוון סלטים, גבינות, מתבלים, ממרחים, לחמים ומאפים מתוקים ובשילוב יינות מיקב כהנוב מגדרה ובירה שמוגשת לזכרו ולהנצחתו של החייל תומר נגר ז״ל.
בנוסף, אני מכין סלי פיקניק זוגיים ומשפחתיים בהזמנה מראש של 48 שעות לפני. קיימים גם סלים של ארוחת בוקר, סלים טבעוניים, וסלים בהתאמה לפי צרכים כמו אלרגיות, גלוטן ועוד. דבר נוסף שאני מבצע זה סדנה צמיחה מסיפורי החמצה. בזכות היותי בוגר מכללת יוזמות באימון שנקראת צמיחה. בסדנה אני מגיע עם שני כובעים, כובע הטבח וכובע המאמן ואני מעביר סדנה שבה מתחילים במעגל שיח בו אנשים מספרים את סיפור ההחמצה של חייהם ואיך הם צמחו ממנו. אלו סיפורים שיוצרים סוג של גיבוש ואיחוד בחלקו של השני. לאחר מכן אנחנו מייצרים בעזרת שולחן עמוס בירקות חתוכים מרינדות תבלינים, מתבלים וצנצנות חמוצים וכל אורח יוצא הביתה עם צנצנת חמוצים שהוא הכין. בנוסף אני עושה אירועים משפחתיים החל מעשרה אנשים. הכוללים ימי הולדת, ימי נישואים, מסיבות חברתיות ומסיבות רווקות. באביב אתחיל לעשות גם מסיבות בחצר וחתונות קטנות, שיכללו עד 100 איש.
מה החזון שלך ?
ראשית, להוציא אורחים מרוצים ולקום כל בוקר עם תשוקה לעשייה, ליצירה. להצליח כל יום להמציא את עצמי מחדש. לראות ולדבר עם כל אורח או לקוח שלי בין אם הוא מזמין את המוצרים שלי או מגיע אליי, על מנת שאוכל לייצר את המוצר המדויק עבורו. החזון הוא להביט לאורחים בעיניים ולראות את האושר שלהם, ודרך עיניהם לראות כי הם עברו חוויה אחרת ורגעי אושר.
שף דניאל כץ מארח- פלמ”ח 1 פרדס חנה | טלפון ליצירת קשר: 054-8076301 |
www.chefdk.co.il | https://www.facebook.com/share/17xB2aNyZN

































