קבלו מספר יתרונות לרכישת מקפיאים ועד כמה זה כדאי
אם אתם כמו רוב האנשים, כשאתם שומעים את המילה “מקפיאים”, אתם מדמיינים את התא הקטן במקרר שלכם, שבו נמצאת הגלידה. הוא לא גדול במיוחד, אבל יש בו מספיק מקום למגש קרח ולכמה שקיות של ירקות קפואים. רוב הסיכויים הם שאף פעם לא עלה על דעתכם שמקפיא יכול לעשות יותר מזה.
אבל מקפיאים גדולים ועצמאיים יכולים לעשות הרבה יותר מאשר לאחסן כמה סוגים של גלידות. האמת היא שמקפיא עצמאי יכול לשנות את התנהלות אחסנת המזונות שלכם לחלוטין מבחינת האופן שבו אתם קונים, מבשלים ואוכלים. בהתאם להרגלי האכילה העכשוויים שלכם, הסכום שתחסכו במצרכים עם המקפיא החדש שלכם עשוי לשלם עבור המכשיר בעוד שנה או פחות.
יתרונות מקפיאים עצמאיים
מאכלים נשמרים הרבה יותר טוב במקפיא מאשר במקרר, ומקפיא עצמאי יכול לאחסן הרבה מאכלים. המכשיר מאפשר לכם לנצל את כל סוגי המאכלים מבלי שתצטרכו לדאוג שהקניות שלהם מתקלקלות לפני שקיבלתם הזדמנות ליהנות מהם. באמצעות מקפיאים אמינים, אתם יכולים לקנות ולבשל בכמויות גדולות, ואז לאחסן את רוב המאכלים להפשרה בכל פעם שאתם זקוקים להם. תוכלו גם להפיק את המרב ממאכלים טריים, כמו תוצרת גינה, דגים טריים, ומתנות של עודפי אוכל מההורים.
שימור תוצרת גינה
גידול ירקות ועשבי תיבול בגינה ביתית היא שיטה נפלאה ליהנות מתוצרת טעימה וטרייה בתקציב מינימלי.
יחד עם זאת, אפשר לקבל מאכלים עוד יותר טובים. בתוך כמה שבועות, הגינה שלכם מייצרת יותר יבולים כמו עגבניות, כרוב, דלעת, מכפי שאתם יכולים לאכול בבת אחת. כמעט כל גנן מגניב מתישהו קישואים למרפסת השכן כי הוא פשוט לא יכול לאכול עוד ביס אחד מהם.
למרבה המזל, עם מקפיאים, אין צורך לבזבז ירקות, וניתן לאחסן את השפע של הגינה שלכם כדי ליהנות מהירקות בהמשך. בקור של החורף, כשהסופרמרקט אינו מציע דבר מלבד עגבניות חסרות טעם מיובאות, לתירס ולקישואים מהקיץ שעבר יהיה טעם נפלא.
קיימות מספר שיטות להקפאת תוצרת גינה
מומלץ לטבול את רוב הירקות במהירות במים רותחים, לייבש ולארוז אותם היטב בשקיות מקפיאים, שם הם יישמרו עד שנה וחצי. פירות טריים יכולים להיות מוקפאים בשלמותם או ארוזים בסירופ; הם יישארו טובים במקפיא עד שנה.
אתם יכולים גם לעבד את העגבניות שלכם לרוטב או את הבזיליקום הטרי שלכם לפסטו ולאחסן אותם במכלים בטוחים להקפאה לארוחת ספגטי עתידית.
גם ללא גינה, מומלץ להשתמש במקפיאים לשמירת טעמי הקיץ
כך, למשל, אם חברים עם גינות מציעים לכם את הירקות או עשבי התיבול העודפים שלהם, אין צורך להגביל את האכילה למה שאתם יכולים לאכול מיד; אתם יכולים לקבל כמה שהם מוכנים לתת ולאחסן את השאר להמשך. תוכלו גם להצטייד בפירות ובירקות המועדפים עליכם בשווקי האיכרים כשהם בעונה והמחירים נמוכים. היכולת לאחסן עודף תוצרת עשויה אפילו להביא לכך שכדאי להשקיע בנתח חקלאי מקומי, ולייצר ארוחות משובחות למשפחתכם.