במבצע לעיקור וסירוס חתולים שהתקיים במהלך חודש מאי, אותרו בסיוע מאכילות חתולים מתנדבות, חתולי הרחוב. לאחר שעוקרו וסורסו מוחזרים חתולי הרחוב למקום ממנו נאספו.
במבצע שהתקיים על ידי מחלקת התברואה באגף שפ”ע בעיר, השקיעה העירייה כ-50 אלף שקלים מתקציבה לטובת הנושא. במסגרת המבצע הגיע איתר לוכד מקצועי, בסיוען של מתנדבות המאכילות חתולים, את חתולי הרחוב. לאחר שלכד אותם, העבירם לביצוע ניתוח סירוס לזכרים ועיקור לנקבות. עם תום הניתוח ולאחר פרק זמן המיועד להתאוששות ולמיעת זיהום, מוחזרים החתולים למקום ממנו נלקחו. לא לפני שמחסנים אותם.
בעיריית אור עקיבא מסבירים, כי למבצע העיקור והסירוס מספר מטרות. הראשונה היא לשמור על איזון אקולוגי במרחב הציבורי. חתולים, מטבעם, הם ציידים הניזונים ממכרסמים ומציפורים. באזורים בהם יצא משליטה קצב הריבוי הטבעי, נרשמה פגיעה במארג האקולוגי. הסיבה השניה מתבססת על עיקרון “רפואת עדר”. טיפול מסוג זה, הכולל גם בדיקת בריאותו של החתול וחיסונים מתאימים, משפרת את איכות חייו ואת איכות חיי דור בגורים הבא. התקציב, כאמור, הוא עירוני. במחלקת תברואה כבר ביקשו אישור לתקצוב של עוד 50 אלף שקלים. זאת, על מנת להאריך את המהלך לסבב נוסף. במקביל, כך מאשרים בעירייה, הציב אגף שפ”ע מתקני האכלה לחתולים ברחבי העיר. נושא זה הוסדר לאחר שנים רבות. מתקני האכלה יסייעו למאכילות החתולים להאכיל ולספק מים לחתולים בצורה מסודרת. בכך, צפויה העירייה למנוע פיזור אוכל בצורה לא מסודרת על מדרכות העיר. מזון, שמושך אליו גם מכרסמים.
על-פי מדיניות משרד החקלאות, בכל שנה מפרסם המשרד קול קורא לרשויות, בו הוא מסייע בסבסוד חלקי או מלא, בביצוע ניתוחים לסירוס ולעיקור חתולי רחוב. בשנה החולפת, למשל, סייע משרד החקלאות תקציבית רשויות באזור. בין השאר, לעיריית חדרה, שעל-פי תוכנית העבודה שלה צפויה לסרס ולעקר כ-2000 חתולים בשנה זו.