לאחר 90 שנה זכה בית הכנסת הראשון של פרדס חנה לשיפוץ ושימור מקיף למעטפת בית הכנסת. בשלב השני ישפצו את פנים בית הכנסת
הסתיים שלב א’ בשיפוץ ושימור בית הכנסת הראשון של פרדס חנה. בית הכנסת נבנה מתרומות הברונית עדה רוטשילד בשנות ה- 30. אחרי 90 שנה הוא זוכה לשיפוץ נרחב. זאת, לאחר חודשים של תכנון הפרויקט ואיגום משאבים בשיתוף ועד בית הכנסת, המועצה המקומית פרדס חנה כרכור והמועצה לשימור אתרים.
השיפוץ כולל – הן טיפול במעטפת החיצונית של המבנה והן בחלל הפנימי של בית הכנסת. בימים אלה, כאמור, מסתיים שלב שיפוץ מעטפת בית הכנסת. בשלב השני ישפצו את החלק הפנימי שלו.
את בית הכנסת תכנן האדריכל אלכסנדר ברוולד ז”ל. ברוולד, מחלוצי האדריכלות בארץ ישראל, הוביל את סגנון הבנייה האקלקטי. הבניין, בעל קומפוזיציה סימטרית ועיטורים פונקציונליים, נבנה עם גג גבוה. הגג עצמו נשען על שמונה עמודים. לבית הכנסת רצועת חלונות עיליים, המאירים את אולם התפילה. את המבנה תכנן ברוולד לשמש, בנוסף, כבית ביטחון. היו אלה ימי פרעות ביהודים. לצורך זה נבנו בגג עמדות, המאפשרות לשכב ולהשקיף על הסביבה. בכך, להעניק ראייה מרחבית ועמדת ירי לשומרים. בהמשך שימש בית הכנסת כסליק נשק לחברי ההגנה והאצ”ל.
בית הכנסת נחנך רשמית בשנת 1936. בטקס עצמו התמנה הרב צבי יהודה למצר, לרבה הראשון של המושבה. בארון הקודש ספר תורה- אוד מוצל – מאש ליל הבדולח בגרמניה – אותו הבריחו לארץ בתקופת המנדט.
יחד עם שיפוץ בית הכנסת ובמרחק פיסת הליכה מבית הכנסת, יחל בחודשים הקרובים בהשקעה של כ- 4 מיליון ₪ פרויקט הסדרת הרחבה במרכז המושבה – רחבת יד לבנים. פרויקט זה, שהינו פרויקט דגל, ייאפשר לאלפי תושבי המושבה לקחת חלק בצורה מכבדת בטקסים ממלכתיים. במקביל, תחדש המועצה את הגן לזכר הנופלים. גן, שנבנה עם קום המדינה, ובמשך עשרות שנים נזנח.