הגשם בחוץ ואווירת העגמומיות הכללית הם תירוץ מצוין למרק קובה דלעת באדיבות השף גיל אבירם וסולתם
מצרכים למרק:
2 בצלים בינוניים חתוכים גס
4 שיני שום מעוכות חופן גדול גבעולי סלרי חתוכים גס
3-4 עלי מנגולד חתוכים גס ללא הגבעולים 500 700- גרם דלעת חתוכה לקוביות של 3/3
4 כפות רסק כף גדושה מלח
כפית פלפל שחור טחון
כף סוכר
מיץ מלימון שלם סחוט.
אופן ההכנה:
מאדים את הבצל במעט שמן עד שהזהיב קלות.
מוסיפים את השום ומאדים עוד דקה שתיים.
מוסיפים את הסלרי והמנגולד וממשיכים לאדות.
מוסיפים את הדלעת, הרסק והתבלינים וממשיכים לאדות עוד כמה דקות.
מכסים במים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה, מבשלים בערך חצי שעה על אש קטנה.
סוחטים לימון שלם ומערבבים.
ניתן להוסיף איזה בצק ממולא שבא לכם, קובה/ קרפלך/ פילמני ועוד ועוד.
המתכון ניתן באדיבות השף גיל אבירם ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם
צילום גיל אבירם