אסף גרניט מציג: מתכון לביף בורגניון
בימי החורף, כשהטמפרטורות צונחות, אין דבר שמחמם את הלב והנשמה יותר מתבשיל עשיר וריחני שמתבשל לאיטו על הכיריים. ביף בורגיניון, תבשיל בקר צרפתי קלאסי שמקורו בחבל בורגון הציורי. הוא לא רק מאכל – הוא חוויה. בין אם אתם מארחים לאירוע חגיגי או פשוט מבקשים לפנק את יקיריכם בארוחת ערב ביתית ומנחמת. המנה הזו מבטיחה להביא עמה חום ואהבה לכל שולחן.
האגדה מספרת שכבר במאה ה-19, בכפרים הקטנים של חבל בורגון שבצרפת, הכינו את התבשיל הזה כשהקדרות התבשלו במשך שעות על גבי תנורי העץ. הריח המשכר של יין אדום שמתמזג עם בשר בקר רך וירקות שורש היה ממלא את הבתים ומזמין את המשפחה להתכנס סביב שולחן אחד.
הטעם העשיר של ביף בורגיניון, שמתחזק עוד יותר לאחר לילה במקרר, עוטף בחיבוק בכל נגיסה ומביא עמו את חום הבית הישר אל הצלחת.
נעמן, הרשת המובילה את עולם הבישול, ההגשה והאירוח בישראל, יחד עם שף אסף גרניט, הפרזנטור והיועץ המקצועי שלה, מגישים מתכון נהדר למנת ביף בורגניון שתשדרג כל שולחן.
מרכיבים ל-2-3 מנות:
500 גרם בריסקט
2 יחידות ארטישוק ירושלמי
2 יחידות גזר
מארז פטריות שמפיניון
שורש פטרוזיליה
שורש סלרי קטן
1 תפו"א ראטה
חופן של ענפי תימין קצוצים
עלי רוזמרין ועלי מרווה קצוצים
צרור פטרוזיליה קצוצה
1 ליטר יין אדום (מומלץ פינו נואר)
100 מ"ל חומץ בן יין אדום
7 שיני שום
5יחידות בצלצלי שאלוט
20גרם שמן זית
כפית ראס אל חנות
2 כפות רוטב דגים
להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
חתכו את הבריסקט לקוביות, בו זמנית חממו סיר עם שמן זית והכניסו את קוביות הבריסקט לשמן. צרבו אותן מכל הכיוונים. הוסיפו את הירקות החתוכים וטגנו קלות. הוסיפו את החומץ בן יין אדום, את רוטב הדגים והיין האדום. הכניסו את העשבים הקצוצים: התימין, המרווה והרוזמרין. הוסיפו כפית ראס אל חנות ומעט פלפל שחור. בישלו על אש נמוכה כ-6 שעות. תקנו טעמים במידת הצורך. להגשה הוסיפו את הפטרוזיליה הקצוצה וקצת מלח גס.
קרדיט צילום – תמי בר שי.
בתיאבון!