מנות הפירות המיוחדות ביותר: סושי פירות והפתעות אחרות
פירות זו הדרך של הטבע להגיד לנו שהוא אוהב אותנו. הצבעים, הריחות, הטעמים, הבריאות, מה עוד אפשר לבקש? לאורך ההיסטוריה, הרומן של בני האדם עם הפירות שלהם הלך והתפתח. מאז העידן החקלאי אנחנו מנסים, ובהצלחה יתרה, להשביח זנים של פירות. האמת היא שההצלחה כה גדולה, עד כי אין כמעט מה להשוות. למשל, בין המנגו הטבעי למנגו שאנו רואים בחנויות היום. הדבר נכון גם לגבי פירות אחרים, וגם לגבי פיתוחי מנות מעניינות כמו, לדוגמא, סושי פירות.
בכל אופן, בין התפוחים המתוקים בעולם, לתותים המפתים ביותר, לבין הפירות האקזוטיים והמיובאים שמגיעים לישראל. יש הרבה אפשרויות מאשר עוד סלט פירות.
מה זה סושי פירות, ומה עוד אפשר לעשות?
בני האדם יצירתיים, אפילו יצירתיים מאוד. כמות המנות שאפשר לייצר עם פירות שונים זה באמת משהו מיוחד. לפניכם כמה רעיונות למה באמת אפשר לעשות עם הפירות שאתם קונים, או קוטפים, כדי לעשות שמח על הלב, וטעים בבטן:
- פירות ביין – בישול של פירות ביין זה משהו עתיק יומין, קינוח מיוחד ועם קלאס, שדווקא לא מוכר מאוד בישראל. פה ושם עוד אפשר לפגוש אותו, אבל האמת היא שיש לנו פה את הפירות הטובים ביותר לבישול ביין, כמו למשל האגס. שלם או חתוך, עם או בלי תבלינים, מעט יין אדום, בישול קצר שיספח את היין לאגס, והרי לכם מנה ייחודית וטעימה.
- אבטיח אלכוהולי – נמשיך בליין של מעל גיל 18, ונמליץ לכם על מנת פירות מיוחדת מאוד, אבטיח ששתה לכם את האלכוהול. עושים חור באבטיח, הופכים את בקבוק האלכוהול (לרוב וודקה) פנימה, ונותנים לנוזל למלא את האדום המתוק של האבטיח. חותכים לפלחים יפים, מגישים, ו… למסיבה!
- סושי פירות – ממש כמו שסושי קלאסי זה בעצם אורז, אצות ודג, והרי אפשר לאכול כל אחד לחוד, אבל משהו מיוחד קורה כאשר הם באים ביחד, אותו הדבר עם פירות. סושי הפירות הוא מנה המגולגלת במלית פירות במקום באצה, ובתוכה קוקוס ופירות העונה, עם רטבים שהולכים עם המנה, אפילו עם טוויסט אסייתי כמו רוטב שומשום.
פונץ’ ופירות חתוכים
רגע לפני שנחזור לליין האלכוהולי, נציע לכם הצעה פשוטה יותר, ביתית יותר, לאירועים ואפילו לילדים. אם אתם רוצים לעודד את הילדים לאכול יותר פירות, או פשוט להציע מגש פירות לאורחים. אתם יכולים להציע תמיד פירות בחיתוך מיוחד. לא צריך להיות אמן מפורסם או בעל ניסיון של עשרות שנים במטבחי קינוחים בכדי להוציא תחת ידיכם מנה מפוארת ומרשימה. כיום אפשר למצוא סרטוני יוטיוב שמראים לכם בדיוק כיצד לחתוך אבטיח, מלון, תפוח ובננה. וכך להפוך אותם ליצירת אומנות מהמטבח.
עוד דבר נחמד ומוכר יותר שאפשר לעשות עם פירות זה כמובן פונץ’. תערובת אלכוהול, לרוב של יין, עם פירות, עם או בלי חימום ובישול. ליצירת משקה אלכוהולי פירותי ונעים לשתייה לתבל מעט, או הרבה, את המסיבה.