אכילה במרחב החיצוני של הבית היא שיטת בילוי משפחתית וחברתית מקובלת מאוד בישראל. סגנון בישול חוץ זה הפך היום לטרנד פופולרי בארץ, ובעלי בתים מתוודעים להנאות שמגיעות עם בניית מטבחי חוץ בגינה שלהם.
אם אתם בונים בית חדש, או פשוט מבקשים לנצל טוב יותר את השטח החיצוני שיש לכם, יצירת מקום לבישול בחוץ היא השקעה מעולה. אז הנה 6 יתרונות לבניית מטבחי חוץ שכדאי לקחת בחשבון.
1. מטבחי חוץ משדרגים את חוויית האירוח
היתרון העיקרי של בניית מטבחי חוץ הוא שניתן להתקין חלל מושלם לאירוח. כשאוכלים ארוחת ‘על האש’ בגינה, האורחים יכולים להתכנס סביב גריל המנגל ולהתרועע תוך כדי הכנת ארוחת הצהריים או הערב.
הצטופפות במטבח מקורה כשכולם מסתובבים סביב הטבח, יכולה להוציא אותו מריכוז ולהפריע להכנת הארוחה, אבל בחוץ יש הרבה יותר מקום. תוכלו להגדיל את הנוחות של האורחים שלכם על ידי הוספת תנור חיצוני, ריהוט חוץ, תאורה נעימה ומוסיקה שמשפרת את מצב הרוח.
2. השקעה במטבחים חיצוניים היא השקעה משתלמת לטווח הארוך
שיפוץ המרחב החיצוני של הבית מניב תשואה גבוהה על ההשקעה הכספית. רוב מכשירי הצלייה של היום ומכשירי מטבי חוץ אחרים מיוצרים מנירוסטה, מה שמאפשר התמודדות עם הטמפרטורות המשתנות במהלך עונות השנה.
נירוסטה היא חומר קל לניקוי, וכשיש לכם מטבח חיצוני פונקציונלי, יש לכם השקעה שתוכלו להשתמש בה וליהנות ממנה במשך שנים רבות.
3. חיסכון בחשבונות חשמל
צלייה בחוץ במהלך הקיץ מובילה להפחתת השימוש במזגן בתוך הבית. האפייה, הטיגון, הצלייה והאכילה במטבח הפנימי מעלה את הטמפרטורות בבית בכמה מעלות, מה שמוביל להפעלת המזגן על טמפרטורות נמוכות יותר, במשך פרקי זמן ארוכים יותר.
אבל כשמבשלים בחוץ, אפשר לחסוך באופן משמעותי בצריכת החשמל, והתוצאה מתבטאת היטב בחשבונות החשמל.
4. הריחות נשארים בחוץ
יש מאכלים שמפיצים ריחות נעימים במהלך הבישול, בעוד שריחות אחרים עשויים להיות פחות נעימים.
כשאתם מבשלים מאכלים מזינים במיוחד, כגון דגים או פריטים מטוגנים בשמן עמוק, ניחוחות אלה עשויים להתעכב בחלל המטבח ולהתפשט לבית מבלי להתנדף במשך יממה לפחות. אבל כשאתם מכינים את אותם פריטי ארוחות בחוץ, הבית נשאר נקי מריחות מסיביים.
5. הרחבת מרחב המחיה
מטבחי חוץ אינם דורשים תוספות בנייה של חדר נוסף עם קירות וגג; פשוט משלבים את המרחב הקיים בגינה, ואם יש לכם שטח חיצוני מקורה, אתם יכולים להוסיף מכשירי חשמל ולעצב את המטבח החיצוני שתמיד חלמתם עליו.
באזור הבישול החיצוני שלכם, אתם יכולים לארח בני משפחה וחברים, לחגוג ימי הולדת, חגים, או סתם ליהנות מהשהות באוויר הפתוח.
6. שיפור הטעמים של מאכלים בריאים
צלייה משפרת את טעם המאכלים, וטכניקת בישול זו טובה יותר גם לבריאות. מכיוון ששומן נוטף מהבשרים כשהם נצלים, התוצאה הסופית תהיה הכנת מאכלים בריאים יותר עם מעט קלוריות.