במסגרת תכנית "שאפתנות אקלימית וחוסן סביבתי" בהובלת נשיא המדינה, המועצה המקומית פרדס חנה-כרכור משקיעה כ-300 אלף ש"ח בהתקנת תאורה סולארית בפארקים וגינות ציבוריות.
המועצה המקומית פרדס חנה-כרכור ממשיכה במאמציה לקידום קיימות ואנרגיה מתחדשת. במסגרת זו, היא משקיעה כ-300 אלף ש"ח בהתקנת תאורה סולארית במרחבים הציבוריים. הפרויקט, המתוכנן להסתיים ברבעון הקרוב, יכלול התקנת תאורה סולארית בפארקים וגינות ציבוריות. זאת, במטרה לשפר את איכות חיי התושבים ולהפחית את צריכת האנרגיה המסורתית.
ראש המועצה, יוני חכימי, התייחס לפרויקט. "פרויקט הסדרת התאורה הסולארית במרחבים הציבוריים מהווה שלב חשוב בשיפור איכות חיי התושבים ובמימוש עקרונות תכנית 'שאפתנות אקלימית וחוסן סביבתי' בהובלת נשיא המדינה".
הפרויקט כולל התקנת תאורה סולארית במגוון מוקדים בהם היו קיימים פערי תאורה מזה שנים רבות. בין המוקדים: גינת הכלבים בגן וויל, יער המאכל וגינת הכלבים בגן הציפורים. חורשת האלונים, גינה קהילתית נווה פרדסים, גינת ערוגות, גן הברווזון, בוסתן קהילתי בכרכור, גינת כלבים ברחוב גאולה-מלאכי, חורשה ברחוב קדמה ועוד. התקנת התאורה הסולארית במקומות אלה תספק פתרון אקולוגי וידידותי לסביבה, תוך חיסכון בהוצאות חשמל שוטפות.
עו"ד אביעד סיני, סגן ראש המועצה ומחזיק תיק שפ"ע, הרחיב. "פרויקט הסדרת התאורה הסולארית במרחבים הציבוריים מהווה חלק בלתי נפרד מהשקפת העולם שלנו לקידום קיימות ושמירה על הסביבה. זאת, לצד שיפור איכות חיי התושבים. התאורה הסולארית מספקת גם יתרון כלכלי משמעותי בחיסכון בהוצאות החשמל. אני מודה לצוות אגף שפ"ע על יישום הפרויקט וההשקעה בנושא".
יוני חכימי: "פרויקט הסדרת התאורה הסולארית במרחבים הציבוריים מהווה שלב חשוב בשיפור איכות חיי התושבים
היתרונות בתאורה סולארית רבים וחשובים. בראש ובראשונה, היא מהווה פתרון אקולוגי וידידותי לסביבה, מכיוון שהיא פועלת על בסיס אנרגיית השמש, מה שמפחית את השימוש בחשמל שמופק ממקורות מזהמים. בנוסף, היא חוסכת בהוצאות חשמל שוטפות וזמינה לפעול באופן עצמאי באזורים בהם אין גישה לתשתית חשמל.
פרויקט זה הוא חלק מהצטרפות המועצה לתכנית "שאפתנות אקלימית וחוסן סביבתי" שמוביל נשיא המדינה יצחק הרצוג. התכנית שואפת למצב את הרשויות המשתתפות כמובילות בתחומי הקיימות, החוסן האקלימי והאנרגיה המתחדשת. בעיקר, מתמקדת במתן מענה לאתגרים הקריטיים שמציב משבר האקלים עבור הרשויות המקומיות בישראל.
כחלק מהתכנית, המועצה שואפת להשיג איפוס אנרגטי בצריכת החשמל של הרשות (מבני הציבור ותאורת הרחוב) בתוך חמש שנים. המהלך יוביל חיזוק הביטחון האנרגטי של כלל התושבים בשגרה ובחירום. בנוסף, להרחיב ייצור האנרגיות המתחדשות ברחבי היישוב. הצטרפות לתכנית זו מהווה צעד משמעותי לקידום תחום האנרגיה המתחדשת והקיימות ביישוב. היא מדגישה את מחויבות המועצה לשיפור איכות החיים של התושבים ולשמירה על הסביבה.
התקנת התאורה הסולארית במרחבים הציבוריים אינה המהלך היחיד של המועצה בתחום האנרגיה המתחדשת. לאחרונה, הותקנו פאנלים סולאריים על גגות של חמישה בניינים משותפים ברחוב התקווה בפרדס חנה-כרכור. זאת, במסגרת מיזם "שמש לכולם", מיזם משותף של משרד האנרגיה והתשתיות, קק"ל ועמותת הפורום הישראלי לאנרגיה. זהו הפרויקט הראשון במסגרתו התארגנו מספר בניינים ברחוב אחד במהלך משותף. ההספק של כל מערכת מותקנת עומד על כ-19 קילו וואט. בסך הכל מעל 95 קילו ואט מותקן בחמש מערכות. בעלי הדירות בבניינים ייהנו מרווחים מייצור אנרגיה נקייה ללא הוצאה של שקל אחד מכיסם.
בנוסף, פרדס חנה-כרכור דורגה במקום השני בארץ במדד משרד האנרגיה לייצור אנרגיה מתחדשת. מה שמדגיש את מחויבות המועצה לקידום תחום זה. בראייה כלל ארצית, המדד מצביע על עלייה שנתית של 21% במימוש פוטנציאל האנרגיה המתחדשת שהותקנה על גגות שטחי הרשויות המקומיות בישראל, כך שמימוש הפוטנציאל עלה מ-19% ל-23%. מדובר על תוספת משמעותית של כ-450 מגה וואט