הטמנות קווי חשמל משפרים את אספקת האנרגיה, תורמים לנראות פני העיר, ומסייעים בפיתוח תכניות בנייה. במהלך האירוע הבהיר השר כי המשרד מחויב להמשך הסבת תחנת הכוח בחדרה מפחם לגז טבעי, לטובת שיפור איכות האוויר למען בריאות התושבים.
הבוקר, (5.8),התקיים טקס חנוכת פרוייקט לשדרוג תשתית החשמל בעיר חדרה ולהטמנת קו מתח גבוה בקרקע. בהשתתפות שר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן, ראש העיר חדרה, ניר בן-חיים, יו”ר דירקטוריון חברת החשמל לישראל, דורון ארבלי, מנכ”ל החברה, מאיר שפיגלר וסגני ראש העיר חדרה שלמה בוזגלו ומלכיאל אלבז.
שר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן: “הטמנת קווי המתח בחדרה תגביר את אמינות מערכת החשמל, תשפר את נראות פני הרחובות ותסייע בקידום תוכניות הבניה באזור. בנוסף, אנו מחויבים להמשיך את הסבת תחנת הכוח בחדרה לגז טבעי. צעד שישפר את איכות האוויר בחדרה לטובת בריאות התושבים. יחד עם ראש העיר ניר בן חיים, נמשיך לפעול למען פיתוח התשתיות בחדרה ושיפור אספקת האנרגיה. תוך שמירה על איכות האוויר באזור.”
חברת החשמל לישראל מבצעת עבודות לפירוק עמודים בקו מתח גבוה עילי והטמנת כבלי החשמל בקרקע בתיאום עם משרד האנרגיה ועיריית חדרה.
הפרויקט מבוצע באזור שבין מול החוף וויליג לתחנת הרכבת. בתוואי המחלף החדש שנבנה במקום ובמסגרתו יפורקו כל עמודי מתח הגבוה, והרשתות העיליות יוחלפו בכבלים תת קרקעיים , באורך של כ 1,000 מטר, שהטמנתם הסתיימה לאחרונה בהתאם ללוח הזמנים המתוכנן.
עבודות אלו נועדו לשפר את אמינות אספקת החשמל, לצמצם תקלות, ולשפר את הנראות באזור. תוך התאמה להתפתחות התשתיתית והאורבנית של העיר, הקמת המחלף החדש ופיתוח פארק העסקים אנרג׳י פארק.
ניר בן חיים, ראש עיריית חדרה: ״אנחנו חונכים היום פרויקט תשתיתי בעל חשיבות לאומית, הטמנת קווי המתח, שאפשרה את חיבור כביש 2 לתחנת הרכבת ולמרכז חדרה ותקדם את פיתוחו של מתחם העסקים האנרג’י פארק. אני מודה לשר האנרגיה ולחברת החשמל על שיתוף הפעולה והמחויבות למען תושבי העיר חדרה, ולסגן ראש העיר שלמה בוזגלו על תרומתו לקידום הנושא. נמשיך לפעול יחד כדי להבטיח את עתיד הפיתוח של חדרה ואת איכות החיים ובריאותם של תושבינו.”
דורון ארבלי, יו”ר דירקטוריון חברת החשמל לישראל: “חברת החשמל לישראל מובילה מהלך רחב היקף לשדרוג תשתיות האנרגיה ברחבי הארץ, תוך אחריות ציבורית ומחויבות לשיפור איכות החיים של התושבים. במסגרת זו, אנו מבצעים בחדרה פרויקט מורכב לשדרוג תשתיות הכולל פירוק רשת חשמל עילית בקו מתח גבוה ופריסת כבלי חשמל תת-קרקעיים מתקדמים . פרויקט זה, המבוצע בשיתוף פעולה עם משרד האנרגיה והרשות המקומית, מחזק את אמינות אספקת החשמל, ותורם להקמת המחלף החדש בכניסה לעיר ולהשבחת המרחב העירוני. עובדי חברת החשמל הצליחו בלו״ז מוקפד לקדם את הפרוייקט ועל כך מגיעה להם הערכה גדולה״
מאיר שפיגלר, מנכ”ל חברת החשמל לישראל: “עובדי החברה המקצועיים מבצעים עבודות נרחבות ומשמעותיות על מנת לספק חשמל אמין, וזמין יותר למען תושבי חדרה במקביל להכשרת הקרקע, לפיתוח אזורי מסחר, תעסוקה, פנאי ונופש עבור תושבי העיר וסביבותיה. מדובר בהטמנה מורכבת הכרוכה במחלף, מסילת ברזל, שטח טופוגרפי מאתגר וכל זאת בהתאם למדיניות שר האנרגיה והתשתיות וחברת החשמל לשרת נאמנה, ללא עכבות, את האינטרס הציבורי והממלכתי, כאחד.



































