מסע אישי מרגש של שף, יין וחזון – סיפורו של בר היין ‘שמחה’ בזכרון יעקב
אחרי שהמחלבה והיקב המשפחתי נפגעו במלחמה, בחר השף אוראל אוחיון להפוך את הכאב להזדמנות, ולפתוח בזכרון יעקב בר יין אינטימי, המוקדש לסבתו שמחה ולתרבות יין ישראלית חדשה. התיישבתי לשיחה עם אוראל אוחיון בעלים של שמחה, בר יין בזכרון יעקב (לשעבר בת הרים מעדני בוטיק)
ספר על עצמך , מה הרקע שלך?
בן 33 מפרדס חנה, רווק. אני שף במקצועי למדתי בישול באיטליה לפני יותר מעשור עבדתי אצל שפים מהטובים בארץ וגם בעולם ,חובב יין מושבע . בנם של אורנה ואלי אוחיון הבעלים של מחלבת בת הרים . לפני כ-5 שנים פתחנו מעדניה בזכרון יעקב עם גבינות מהמחלבה שלנו ויין מיקב אביבים (קרוב משפחה) ובתחילת מלחמת חרבות ברזל היקב והמחלבה נפגעו בצורה קשה. היקב ספג פגיעת נ.ט ישיר ונשרף קליל גם המחלבה נפגעה בצורה קשה. (המחלבה בקיבוץ מלכיה והיקב במושב אביבים צמודי גדר) . לאחר הפגיעה החלטתי להפוך את המקום לבר יין בשם שמחה (על שם סבתא שלי) .

איך הגעת לעיסוק שלך?
מגיל קטן מאוד אהבתי נורא לבשל והייתי נכנס לאמא שלי בין הסירים יש תמונות כשאני בן 3-4 מבשל. לאחר צבא (קרבי בתותחנים) יצאתי לאיטליה ללימודי בישול בפירנצה קולינרי סקול עם התמחות לבישול מולקולרי ופיוז’ן ולאחר שסיימתי את הלימודים עבדתי בארץ ובעולם אצל השפים הנחשבים ביותר.
ספר על העסק שלך
היום שמחה זה בר יין כשר, שעובד בערב מהשעה 18:00 עד אחרון הלקוחות. בשישי בבוקר אנחנו זמינים רק לאירועים אינטימיים כמו בר מצווה ובריתות ובמוצאי שבת פתוחים משעה לאחר צאת שבת . המקום מציג בין 120-130 סוגי יינות מצפון הארץ ומהעולם. אנחנו עובדים אך ורק עם יקבים מהצפון מתוך אידאולוגיה להביא את אנשי הצפון לקדמת הבמה. כל יין ויין נבחר בקפידה ומספר סיפור שלם. בבר היין ישנם גם מנות שף מוצלחות וקלילות עם טוויסטים עכשוויים מגניבים לצד מנות אייקוניות כמו סלט קיסר וקציצות דגים.
מה עשית בזמן שהמחלבה והיקב נפגעו ?
בגדול סגרתי את המעדנייה שהייתה לי כשבועיים לאחר הפגיעה . היינו בהלם, אבא במילואים עד עכשיו. החלטתי לעשות מעשה ולקחת את כל הסחורה שנשארה ביקב ובמחלבה ולמכור במארזים ממש כמו בקורונה. גם לעזור למשק וגם למצוא תעסוקה כי בתחילת המלחמה לא היו תיירים ואנשים בקושי הגיעו. מצאתי את עצמי אני ועוד 2 נהגים מובילים מארזי יין וגבינות על מנת להציל את המשק, ותוך כדי כשהמעדניה הייתה סגורה התחלתי לשפץ ולשנות את המקום לבר יין בעזרת חברים ובני משפחה .
מהי ההתמחות שלך?
על הנייר אני שף, יש כאלו שגם יגידו שאני מבין גדול ביין אבל אני חושב שההתמחות שלי היא לארח .
מה חשוב לך שיידעו עליכם או על העסק שלכם ?
שוב שידעו שהעסק נוצר עבור חוויות שתיה הרבה יותר מאשר חוויות האוכל. יש אצלנו דילים מעולים לאורחים שמאפשרים לשבת אצלנו ולא “לקרוע את הכיס”. כמו דיל שווה של 150 ש”ח לאדם לשתות ללא תחתית כמה שרוצים מתוך 5 סוגי יין משתנים (קיים בראשון עד שלישי). ובנוסף דיל אוכל זוגי של פלטת גבינות, פיצה נפוליטנית בעבודת יד, סלט לזוג ומטבל חריף ב175 ש”ח . בנוסף ישנם אצלנו גם כוסות יין משתנות ב30/35 שקלים.
מה החלום שלך ?
אני ריאלי, חולם על מנת להגשים. זה סוד קטן שמתחיל להתחבר פיס ביי פיס כמו פאזל של 2000 חלקים – להקים בית מלון בוטיק עם כל הפסיליטיז של ספא בריכה בר יין מסעדה בזכרון יעקב בינתיים מחכים למשקיע הנכון. תוכניות אישורים וחזון יש.
מה החזון שלך ?
להביא ישראלים לתרבות יין ובילויי – מסיימים עבודה יוצאים לאפריטיבו כמו באיטליה שותים מנשנשים נהנים . ובלי קשר לגרום לישראלים להבין שבילויי טוב זה מעבר לפינה לא רק במקומות נוצצים ומסעדות מפוארות זה בברים אינטימיים וקסומים כמו שלנו.
שמחה, בר היין של שף אוראל אוחיון
הנדיב 23 זכרון יעקב, כשר
שעות פעילות: ראשון – חמישי. החל מ- 18:00. שישי – רק אירועים עד כניסת שבת, מוצ”ש – שעה אחרי צאת שבת
ווטצאפ + טלפון : 052-258-9008
צילומים: אנטולי מיכאלו