הבר שמדליק את האור במרכז פרדס חנה
שי כהן ושותפיו פתחו את ‘שמחה בר’ בלב המושבה – עם אוכל טעים, אווירה שכונתית, מוזיקה מגוונת וחזון להפוך את לב המושבה למוקד בילוי שוקק וקרוב לבית. ישבתי לשיחה עם שי כהן, בעלים של שמחה בר, פרדס חנה.
ספר על עצמך – מה הרקע שלך?
אני בן 42, נשוי לערגה ואב לארבעה. התחלתי את דרכי בגיל 15 כשוטף כלים ומאז לא עזבתי את תחום המזון, המשקאות והאירוח. התחלתי בהוביט בזכרון יעקב, שלימים הפכתי לשותף בו. אחר כך פתחתי מסעדה בזכרון שפעלה כארבע שנים, מכרתי אותה, ויחד עם שותפי ובן דודי היקר ניר כהן פתחנו את “בר הכהן” -בר בוטיק. בהמשך פתחנו יחד את “המאפייה וקפה השוק”, ולפני כ-6 שנים, הקמנו את מסעדת “בית תבורי” בשותפות עם אורי בס ובר מטרי – והיא פועלת בהצלחה עד היום. בתחילת השנה פתחנו עסק חדש: “שמחה בר”, יחד עם שותף נוסף -מוזס פינס.

ספר על ‘שמחה בר’
פתחנו את “שמחה בר” כי רצינו ליצור מקום שיהיה בית לכולם. אסטרטגית, בחרנו למקם אותו במרכז המושבה, שהוא הלב הפועם של פרדס חנה – אזור פעיל במשך היום, אך בשעה 19:00 כמעט הכול סגור וחשוך. החלטנו להדליק אור קטן שיאיר חושך גדול. רציתי להקים את הבר ממקום בוגר, ולהסיר כמה שיותר מסננים. קודם כול, לעשות אוכל טעים, פשוט ונגיש, בתמחור הוגן. המקום לא רשמי – אפשר לבוא כמו שאתה, או אחרי הצגה, לעצור לדרינק בדרך הביתה. תמיד נשתדל לתת תחושה של “בית”. גם במוזיקה אין לנו מסננים. כשאתה מגיע למקום, לא מסננים לך מראש את הסגנון, הסלקטור הכי טוב הוא המוזיקה עצמה. היא יכולה לנוע משלמה ארצי, דרך ג’יפסי קינגס ועד עופר לוי. הכול פתוח, הכול מתאים לפי הווייב של אותו ערב. אין קו מוזיקלי מוצהר – יש התאמה לאנשים ולתחושה.
איך היית מגדיר את המקום?
שמחה הוא בר מקומי, שמדבר את שפת הרחוב בו הוא נמצא. הוא פתוח כמו בית למי שרוצה דרינק ואוכל כיפי, קרוב לבית, בלי יומרות. יש בו אווירה שמזכירה ברים שכונתיים בברלין או בשוק מחנה יהודה – הכול הולך, הכול קורה, וזה קצת מתחת לרדאר.
מה הקונספט מבחינת אוכל ושתייה?
המקום בשרי וכשר. בבר יש את כל מותגי האלכוהול המובילים, בירות מהחבית (כמו אסטרא דאם, קרלסברג לומה), קוקטיילי הבית וכל הקלאסיקות. בתפריט תמצאו גם מנות טבעוניות – למשל: ארטישוק צלוי, כרובית דרוזית, כרובית זעתר על טחינה ויוגורט טבעוני. יש גם פוטטוס מעוכים עם צלפים, איולי ירוקים ועגבניות, וגם מנות בשריות כמו סמאש בורגר מטורף, מינוט סטייק, סלט עוף בגריל עם ירוקים ועוד. רוב המנות הן מנות חלוקה – קלות, כיפיות, שמתאימות לשבת עם חברים ולשתות. כל אחד ימצא בתפריט משהו בשבילו.

מה היית רוצה שיידעו על העסק?
אני מקבל המון תגובות חיוביות – על המנות, על המגוון, על היצירתיות ועל הטעמים המדויקים. זה לא מובן מאליו, במיוחד כשמדובר בבר מקומי.
מה החזון שלך?
החזון שלי הוא להפוך את מרכז המושבה של פרדס חנה למרכז בילוי אמיתי. ביום שוקק ופעיל ובערב מוקד בילוי מרכזי. פרדס חנה היא מושבה קולינרית עם היצע גדול בערבים, ואני מאמין שמרכז המושבה צריך להיות האבן השואבת. גם לתושבים וגם לתיירים. הוויז’ן שלי הוא שהפרדס-חנאים ייצאו לבלות בפרדס חנה. יזמינו את החברים שלהם מבחוץ ותהיה פה גאווה מקומית. כחלק מהחזון, זכינו במכרז להפעיל את מתחם השוק הישן, ושם אנחנו מתכננים חוויית בילוי משפחתית לאורך כל היום עם תוכן עשיר: הופעות חיות, הרצאות, מופעי ילדים, הרקדות, שיעורי קבלה ועוד.
שמחה בר – הדקלים 86, פרדס חנה
שעות פתיחה: שני עד חמישי – 19:00 ועד אחרון הלקוחות. מוצ״ש – חצי שעה אחרי צאת השבת
בשישי צהריים מתקיימים אירועים מיוחדים שמפורסמים בנפרד.