חבר מועצת אור עקיבא לשעבר, שלומי אבני אשר ייסד את "נירים בשכונות" במטרה להציל בני נוער בסיכון בשכונה בה גדל, הפך את התוכנית המקומית לארצית
הישג חברתי מצוין לחבר מועצת אור עקיבא לשעבר, שלומי אבני, אשר נבחר לגיבור השנה של קשת ומפעל הפיס לשנת 2021 . המיזם, תחת השם "גיבורי השנה", מתמקד בארבעים תושבים המקדישים את חייבם למען האחר. המשותף לכל מי שנבחרו: כולם עוסקים בפעילות חברתית, בנתינה למען הקהילה ולכולם סיפור מעורר השראה.
במסגרת היוזמה, כאמור, נבחרו 40 גברים ונשים. שלומי אבני, חבר מועצת אור עקיבא בעבר ומייסד "נירים בשכונות", הוא אחד מהם.
נירים בשכונות" הינה תכנית ארצית להצלת בני נוער בסיכון גבוה בתוך הקהילה. חניכי הפרויקט הם נערים ונערות בגילאים 12-18. הם מאותרים ברחבי השכונה על ידי סגל נירים בשכונות, או מופנים על ידי גורמי רווחה וחינוך.
מייסד נירים בשכונות, כאמור, הוא שלומי אבני, קצין מיל' מצטיין בשייטת 13 ואב לחמישה. המיזם החל בשכונה בה גדל והתחנך – שם הקים את בית נירים הראשון. מאז ועד היום התרחבה פעילות "נירים בשכונות". היא כוללת מעל 20 שכונות קשות ומורכבות ברחבי הארץ. השכונות עצמן מתאפיינות במצב סוציו-אקונומי נמוך. פשיעה, שימוש בסמים ובאלכוהול בקרב בני נוער ושיעור נמוך יחסית של גיוס לצה"ל.
צילום ארכיון – נירים בשכונות