המשטרה פתחה בחקירה לאחר שחפץ חשוד התגלה מתחת לרכב בעיר. חבלני מחוז חוף אישרו שמדובר ברימון רסס וניטרלו אותו.
אירוע חמור התרחש בשעות הצהריים של יום שישי בעיר חדרה, רימון רסס אותר מתחת לרכב פרטי. חבלני המשטרה הוזעקו למקום ונטרלו את הרימון מבלי שגרם לנפגעים או נזק לרכוש. המשטרה הודיעה כי הרקע לאירוע הוא ככל הנראה פלילי. מדוברות מחוז חוף נמסר, כי שוטרי תחנת חדרה החלו מיד בסריקות עם קבלת הדיווח על חפץ חשוד סמוך לאחד מרחובות העיר. במהלך הסריקות זיהו השוטרים את החפץ מתחת לרכב חונה והזעיקו חבלן משטרה לזירה.
"מדובר ברימון רסס תקני," ציין גורם במשטרה. "החבלן נטרל אותו בזהירות תוך שמירה על בטיחות התושבים."
תושבים שהיו בסמוך לאירוע תיארו רגעים של חרדה ובלבול. "פתאום ראינו ניידות עוצרות וחסימות בכל הכביש," סיפר אחד השכנים. "אף אחד לא ידע מה קורה. רק כשהגיעו כוחות מיוחדים הבנו שמדובר באירוע ביטחוני או פלילי."
עם סיום הטיפול בזירה, פתחו חוקרי תחנת חדרה בחקירה לבירור נסיבות המקרה ולזיהוי החשודים. לפי גורמים במשטרה, בשלב זה לא נעצרו חשודים. אולם, החוקרים פועלים בכיוונים שונים, כולל בדיקה של סכסוכים בקרב גורמי הפשיעה בעיר. "האירוע מדאיג מאוד," אמר קצין בכיר במשטרת חדרה. "רימון רסס שמונח מתחת לרכב הוא איום ממשי על חיי אדם".