רטטוי ירקות מוקפץ הוא חוויה בפני עצמה, בתוספת של גבינת לבאנה משובחת זו מנת אירוח מקסימה
מצרכים:
חציל
2 קישואים
בצל
5 שיני שום
עגבנייה
3 פטריות פורטובלו
2 פלפלים (צהוב אדום)
חמש כפות שמן זית
כפית שטוחה מלח
חצי כפית שטוחה פלפל
כדורי לבאנה בשמן זית
אופן ההכנה:
נחתוך את הירקות לקוביות בגודל 2 ס”מ או, לחילופין, כמו בתמונה, לעיגולים אחידים. נקפיץ את הירקות לפי רמת הקושי שלהם במחבת טפלון (הבצל, הגמבות, החציל הפטריות והעגבנייה תחילה). לבסוף נוסיף את השום הקצוץ. עד שהירקות יתרככו יעברו, בערך, כחמש שש דקות. נוסיף במחבת מלח ופלפל והמנה מוכנה. רגע לפני ההגשה נפזר למעלה את כדורי הלאבנה. ניתן לקשט עם עירית או שמיר ובעצם כל עלה ירוק שמוסיף ריח וטעם.