ראשי רשויות מהאזור, בהם ראש עיריית חריש וראש עיריית חדרה נפגשו לכינוס חירום ויצאו בקריאה להפסקת האלימות ולהמשיך לחיות בדו קיום ובכבוד הדדי
ראש עיריית חריש, ראש עיריית חדרה וראשי רשויות מאזור ואדי ערה נפגשו בשבוע שעבר בכינוס חירום שקרא להפסיק את האלימות השוררת באזור ולחזור לחיות בשיתוף ובכבוד הדדי.
ראש מועצת כפר קרע אמר, שהוא מקווה שהגל הזה יגמר. לדבריו: “מתוך משבר יוצאת הזדמנות, להעביר מסרים של אחווה ושיתוף פעולה. זה הזמן להגיד באופן ברור חד משמעי שאנחנו לא נשלים עם האלימות לא בפגיעה בנפש ולא ברכוש בין אם זה יהודים או ערבים”.
“כבוד הדדי צריך לשרור בנינו. מכאן אנחנו אומרים בקול רם, די לאלימות. מחר השמש שוב תזרח, בואו נתחיל מנקודה חיובית של יום חדש יום של תקווה של שיתוף פעולה של אחווה ומכאן נביא רק טוב לאזור ולישובים שלנו”.
למרות הקריאה להפסקת האלימות ולחיות בשיתוף פעולה ובדו קיום, עוררו חלק מדבריו של ראש עיריית חריש, יצחק קשת מחלוקת הן בקרב ראשי רשויות ערביות והן בקרב ראשי רשויות יהודיות.
קשת אמר בין השאר. הקיצונים מרימים ראש והורסים לנו את המדינה ואת החיים המשותפים: “אנחנו חווים את אחד הרגעים הקשים ביותר של מדינת ישראל אי פעם”.
“החוסן של המדינה מושתת על האוכלוסייה שלה. במשך עשרות שנים בנינו גשרים בין יהודים וערבים, התקדמנו אחד לקראת השני, אבל הגל העכור שעובר עלינו מחזיר אותנו 20 שנה אחורה. יש פה זעזוע עמוק”.
“אני רואה את החרדה בקרב תושבים רבים בחריש. יש קיצונים בשני הצדדים, אבל ברור שאין סימטריה”.
“תפקידנו כקברניטי ערים הוא להעביר מסר ברור לקיצונים: אתם הורסים לנו את המדינה”.
אחד מראשי הרשויות העיר, שזה הדדי וקשת בתגובה ענה, שזה לא הדדי. בעקבות הדברים החל ויכוח בין חלק מראשי הרשויות, אשר יצאו נגד דבריו וציינו, כי הם לא הגיעו לכינוס על מנת להטיל אשמה או אחריות, אלא במסר לאחווה ושיתוף פעולה.
קשת הוסיף: “אנחנו רוצים לחיות באזור הזה ביחד, יהודים לצד ערבים, ואנחנו לא משתפים פעולה בשום פנים ואופן עם אף אחד מהקיצונים האלה”.
*צילום מתוך דף הפייסבוק של יצחק קשת