קבלו קינוח מיוחד לפסח עוגה חגיגית ומפנקת שמורכבת משכבת בסיס של בצק פריך ומעליה שכבת קרם יוגורט מתוק/חמצמץ בליווי גרעיני רימון. ללא גלוטן, ללא סוכר ודל פחמימות. המפגש בין הטעמים והמרקמים עשיר במיוחד והופך את העוגה הזו לכוכבת שולחן החג.
באדיבות: עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן מ-התפריט.
כמה נקודות שחשוב לדעת לפני הכנת הקינוח לפסח:
- מומלץ להמתין לקירור מוחלט של הבסיס לפני שמוסיפים מעל את שכבת הקרם.
- קחו בחשבון שהעוגה צריכה זמן מקפיא של 4 שעות לפחות, כך שעדיף להכין אותה יום לפני.
- מומלץ להעביר את העוגה מהמקפיא אל המקרר לשעה לפחות לפני ההגשה.
- לא לשכוח לצפות את השוליים של התבנית בנייר אפייה או בשרוול פלסטיק. זה יאפשר לכם להוציא את העוגה מהתבנית בקלות יתרה לקראת ההגשה.
- בכמות של הבצק הפריך נכללה גם כמות רכיבים מספיקה לשטרויזל שתוכלו לפזר מעל לעוגה. זה לא חובה ובמקרה שאתם מוותרים על השטרויזל יש לכם 2 אפשרויות. הראשונה, להכין בסיס נוסף (כך שיהיו לכם 2 בסיסים ל-2 עוגות). השנייה, להוריד את כמות המרכיבים ב-1/2.
תבנית עוגה עגולה בקוטר של 20 ס”מ. זמן הכנה: 60 דק’. זמן תנור: 20 דק’. זמן מקפיא: 4 שעות.
מצרכים לבסיס בצק פריך + שטרויזל:
2.5 כוסות קמח שקדים
1/3 כוס ממתיק
1/4 כוס חמאה מומסת
1 ביצה
הכנה לבסיס + שטרויזל:
- לחמם תנור ל-C180.
- בקערה בגודל בינוני לערבב רכיבים יבשים.
- להוסיף לתערובת היבשים את החמאה ולערבב היטב.
- להוסיף לתערובת את הביצה ולערבב עד ליצירת תערובת בצקית (התערובת רטובה מעט).
- לחלק את התערובת בין 2 תבניות עם נייר אפייה – 2/3 תערובת בתבנית אחת (בסיס) ו-1/3 תערובת בתבנית שנייה (שטרויזל).
- להכניס את שתי התבניות לתנור לאפייה של כ-20 דק’, עד לקבלת הזהבה קלה.
- את התבנית שיש בה 1/3 מכמות הבלילה לשים לצינון של 20 דק’ ואחרי כן לפורר ביד/עם מזלג לתערובת פירורית/שטרויזל. את התבנית השנייה להניח בצד עד להכנת הקרם יוגורט והרכבת העוגה.
מצרכים לקרם יוגורט מתקתק:
1.5 גביעים של יוגורט/300 גרם
מיכל שמנת מתוקה /250 גרם
2 כפות ממתיק אבקת סוכר/30 גרם
2 כפות אינסטנט פודינג וניל ללא תוספת סוכר /30 גרם
1 כפית אבקת ג’לטין/15 גרם
2 כפות מים/30 גרם
1.5 כוס גרעיני רימון
מצרכים-לקצפת לקישוט:
1 חבילה שמנת מתוקה/250 גרם
2 כפות ממתיק אבקת סוכר/30 גרם
הכנה-קרם יוגורט:
- בכלי קטן שמים את האבקת ג’לטין עם המים ומערבבים עד להיטמעות הג’לטין במים. מניחים בצד ל-10 דק’.
- בקערת מיקסר עם וו בלון, מקציפים את כל המרכיבים של הקרם (למעט הג’לטין) כ-2-3 דק’ על מהירות גבוהה עד להתייצבות.
- ממיסים את הג’לטין במיקרו כ-30 שניות עד להמסה מוחלטת.
- עושים תהליך השוואת טמפרטורה: לוקחים בערך כוס מקרם היוגורט ומכניסים למסת הג’לטין החמה תוך כדי טריפה מתמדת. מחזירים מיד לקערת המיקסר עם הקרם יוגורט ומערבבים על מהירות בינונית במשך 1-2 דקות עד ליצירת תערובת אחידה וחלקה.
הרכבה של העוגה:
- מניחים כחצי מכמות הקרם יוגורט מעל שכבת הבצק הפריך.
- מפזרים מעל כוס גרגירי רימון בפיזור שווה ככל הניתן.
- יוצקים מעל את המחצית השנייה של הקרם ומיישרים.
- מכניסים למקפיא ל-4 שעות לפחות.
הכנה-קצפת והגשה:
- בקערת מיקסר (אפשר גם ידני) מקצפים שמנת מתוקה ביחד עם ממתיק עד לקבלת קצפת.
- מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר (לא חובה שיהיה צנתר, אפשר לזלף גם בלי).
- לזלף באופן שתרצו מעל העוגה (תשאירו מקום לתוספות הקישוט הנוספות שלכם במידה ויש).
- במידה והכנתם שטרויזל, תפזרו אותו ביחד עם גרעיני הרימון הנותרים לפני העברת העוגה למקרר לשעה.
*מומלץ לפרוס עם סכין חדה (לא משוננת) שנשטפה במים חמים/רותחים.
בתיאבון!