קינוח קל ומהיר עבור מי שמארח במהלך ימי הפסח, טראפלס שוקולד, הידוע גם בשם בונבונים, מנה אחרונה מרשימה, חגיגית, יפה וטעימה
הטראפלס שוקולד הוא קינוח שגם ילדים וגם מבוגרים יאהבו, ויכולים לשמש גם כשי נלווה נהדר שיצטרף למתנה לחג הפסח, והמתכון הוא באדיבות: גלידות בן & גריס ישראל.
מצרכים:
חפיסה אחת של שוקולד צ’יפס – כשר לפסח
כף שמן צמחי
1 פיינט גלידת שוקולד בן & ג’ריס מהסדרה הכשרה לפסח (או כל טעם אהוב אחר כשר לפסח)
ספריי לשימון
עזרים:
תבנית קוביות קרח
כוס מדידה ומזיגה מזכוכית בגודל 4 כוסות המתאימה לשימוש במיקרוגל
כף גלידה קפיצית קטנה
מרית גומי
אופן הכנה:
- מכינים כדורי גלידה כמספר השקעים בתבנית קוביות הקרח ומניחים אותם על מגש נייר אפיה. שמים את המגש במקפיא. מרססים מעט עם ספריי השימון על תבנית קוביות הקרח ומניחים בצד.
- שמים בכוס המדידה הגדולה את השוקולד צ’יפס ושמן צמחי ומחממים במיקרוגל בפולסים של 25 שניות, ומערבבים בין לבין (שימו לב לא לחמם יותר מדי כיוון שכמות הזמן הנדרשת להמסת השוקולד צ’יפס תלויה בעוצמת המיקרוגל). מוציאים את הכוס כאשר נשארו כמה שוקולד צ’יפס שלא נמסו. מערבבים במשך כ-5 דקות עד קבלת תערובת אחידה.
- מוזגים כחצי מכמות השוקולד המומס לשקעים בתבנית, ממלאים אותם עד לגובה 1/3. יש להטות את התבנית על מנת שדפנות השקעים יהיו מצופים בשוקולד ככל האפשר. מוציאים את כדורי הגלידה מהמקפיא ומניחים אחד בכל שקע, כאשר לוחצים אותם בעדינות אל תוך השוקולד. מוזגים את שארית השוקולד מעל ומחליקים את החלק העליון
- עם המרית. מנסים לעשות זאת במהירות האפשרית כדי שלא ימס. מקפיאים את הטראפלס למשך שעה לפחות.
- כשזה לגמרי קפוא, מוציאים את התבנית מהמקפיא ומוציאים כל טראפל מהתבנית בעדינות.
המתכון באדיבות: גלידות בן & גריס ישראל