האמת שהחג זה תירוץ, כשמדובר באוכל פשוט בריא ומגוון. התזונאית הקלינית מבית הרבלייף והשף גיל אבירם מנחמים לנו את החג והתקופה עם מתכונים של מוסקה וצלעות טלה
מסמלי החג הבולטים – ארבעת המינים: אתרוג, לולב, הדס וערבה. במסורת היהודית מוזכרים גם שבעת המינים: חיטה, שעורה, גפן, תמר, רימון, תאנה וזית, שהם מיני גידולים שארצנו התברכה בהם ואשר מוזכרים בספר דברים. לרגל חג הסוכות התזונאית הקלינית תמר ידין , יועצת לחברת הרבלייף מנדבת מתכון חגיגי המשלב רימון, תאנים וזית משבעת המינים :
מתכון של צלעות טלה עם רימונים, תאנים ושמן זית
רכיבים: (5-6 סועדים)
10 צלעות טלה
2 כפות נענע יבשה
1 כוס שמן זית
10 שיני שום
3 ענפים של אורגנו
10 תאנים
2 כפות גרעיני רימון
6 קישואים
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
מחממים במחבת שמן זית ואחרי שהמחבת חמה מכניסים למחבת את השום והאורגנו עם הנענע.
מערבבים את השמן עם השום והאורגנו ומורחים היטב על הצלעות.
צולים את הצלעות על מחבת חמה עד להשחמה מלאה מכל צד.
במחבת נוספת, צולים במקביל את התאנים והקישואים החתוכים.
כשהצלעות מוכנות, מסדרים עליהן את התאנים והקישואים ושופכים את שארית הרוטב של השמן והשום עם האורגנו, מפזרים את גרעיני הרימון ובוזקים מעט לימון לטעם.
מוסקת בשר חגיגית
כזו שתמלא את הסוכה בניחוחות של בית, תהפוך את שולחן החג למרכז האירוח המושלם ותקצור מחמאות מכל סועד. השף גיל אבירם, בשיתוף עם מותג כלי הבישול והאפייה המוביל “סולתם”, משתפים במתכון מיוחד למוסקה במתכונת חגיגית, הכולל שכבות עסיסיות של חצילים, בשר מתובל ורוטב בשמל קטיפתי, שמתאימים בול לאווירת הסוכה. המתכון קל להכנה ויוסיף ניחוח בלקני אותנטי לכל חגיגה.
מצרכים לתערובת הבשר:
1 בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות
1 גזר בינוני גדול קצוץ לקוביות קטנות
3 שיני שום קצוצות
1 קילו בשר טחון
מלח ופלפל
שמן זית
קופסאת עגבניות מרוסקות
שני חצילים גדולים
מצרכים לרוטב בשמל:
60 גרם מחמאה או מרגרינה
80 גרם קמח
1 ליטר חלב סויה או שקדים לא ממותק
מלח, פלפל שחור טחון
מעט אגוז מוסקט
חופן גדול של גבינה טבעונית מגורדת- לא חובה.
להרכבה: שני חצילים גדולים.
אופן הכנת תערובת הבשר:
מאדים בשמן את הבצל, הגזר והשום עד לשקיפות.
מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שמשנה את צבעו.
מוסיפים את העגבניות, מתבלים, מרתיחים ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה.
אופן הכנת הרוטב:
ממיסים את המחמאה או המרגרינה על אש קטנה.
מוסיפים את הקמח ומערבבים על האש עד שנוצרת רביכה (סוג של בצק).
מוסיפים את חלב הסויה/ שקדים בשלבים תוך ערבוב עם מטרפה.
מתבלים, מביאים לסף רתיחה, מערבבים היטב ומכבים את האש.
איך מכינים:
מסדרים בתבנית פרוסות חציל מטוגנות או צרובות במחבת פסים (מה שאוהבים) עד לכיסוי התחתית.
מוסיפים את כל הבשר שבישלנו. מכסים בשכבה נוספת של חצילים. מעל יוצקים את רוטב הבשמל.
מכסים בנייר אפייה ונייר כסף ואופים בחום של 180 מעלות לחצי שעה בערך.
אחרי חצי שעה, מורידים את הכיסוי וממשיכים לאפות עד שרוטב הבשמל מעל משחים.
המתכון באדיבות השף גיל אבירם ומותג כלי הבישול והאפייה סולתם.וזה האתר שלהם
צילום מוסקה: גיל אבירם