פיזיותרפיסטית

“שינית לי את החיים”

כך פיזיותרפיסטית אחת הצליחה להדליק מחדש את האור בשעות קשות

כך פיזיותרפיסטית אחת הצליחה להדליק מחדש את האור בשעות קשות

לנה פיזמן, פיזיותרפיסטית בכירה ממחוז צפון במאוחדת, הגיעה לביקור בית אצל מטופלת בשנות ה-70 לחייה שאובחנה בסרטן השד. למרות מצבה הקשה והמאתגר, מצאה פיזמן דרך להחזיר לה את התקווה, את הכוח ואת שמחת החיים עד יומה האחרון. יום אחד קיבלה לנה פיזמן, רכזת ידע ארצית בתחום הפיזיותרפיה ופיזיותרפיסטית ממחוז צפון בקופת חולים מאוחדת,  פנייה לביקור בית אצל מטופלת בת 72, שהתלוננה על כאבים ברגלה. בתחילה נעזרה המטופלת בפיזיותרפיסטית פרטית, אולם בהמשך בשל הופעת כאבי גב עזים, פנתה המטופלת לצילומים אשר חשפו גרורות בעמוד השדרה כתוצאה מסרטן שד, ולמעשה הטיפול הפיזיותרפי הקלאסי חדל להועיל.

לנה פיזמן - פיזיותרפיסטית בכירה מאוחדת מחוז צפון. צילום מאיה גסר
לנה פיזמן – פיזיותרפיסטית בכירה מאוחדת מחוז צפון. צילום מאיה גסר

בשלב שבו פיזמן פגשה את המטופלת, חלה ירידה משמעותית בתפקודה: היא לא עזבה את הכורסה, כמעט לא דיברה, לא ישבה ליד השולחן לאכול וסבלה מחולשה קיצונית, בשל התרופות שקיבלה כחלק מהטיפול הכימותרפי. הטיפול הפיזיותרפי השיקומי הקלאסי לא התאים יותר למצבה, אך פיזמן לא ויתרה.

במפגש הראשון בין השתיים, פיזמן בעיקר הקשיבה למטופלת שהביעה תסכול עמוק ממצבה. הן הגדירו ביחד שלושה יעדים: ארוחה אחת ביום ליד השולחן, הליכה לשירותים המרוחקים יותר בבית ותרגיל נשימה אחד.

כעבור שבועיים חל שיפור ניכר. המטופלת סיפרה בהתרגשות על ארוחות הבוקר שאכלה ליד השולחן. אמנם היא בחרה בארוחה הקצרה ביותר ביום, אך השינוי הטיב עימה. כמו כן, ההליכה לשירותים סייעה לה להחליף תנוחה ולהניע יותר את הגוף. התחושה שהיא כן מסוגלת לתפקד עוררה בה מוטיבציה מחדש.

לאט לאט חל שינוי מהותי, כעבור חודשיים כבר הצליחה ללכת קילומטר ביום, ובהמשך החלה בהליכות בים. היא חזרה לארח את בני המשפחה, ולשמחתה “קיבלה את חייה מחדש”. המטופלת הודתה לפיזמן: “שינית לי את החיים”.

יצוין כי פיזמן העניקה לה לא רק תרגול גופני, אלא גם תקווה, אמון ומסוגלות. בזכות השינוי הקטן נפתח פתח לתנועה, לשמחת חיים ולחיבור מחדש לסביבה.

למרבה הצער, כשנה לאחר תחילת הטיפול המטופלת נפטרה. עם זאת, במשך עשרה חודשים מתוך אותה שנה היא זכתה לחיות באיכות חיים שונה לחלוטין. היא יצאה מהבית, טיילה, נפגשה עם משפחתה וניהלה חיים פעילים ככל שהתאפשר במצבה המאתגר.

במהלך התקופה נרקם בין השתיים קשר אישי יוצא דופן. המטופלת עודדה את פיזמן לשקול לימודי תואר שני, ואף כיוונה אותה למסלול שהאמינה שיתאים לה. כיום פיזמן לומדת לתואר שני בדיוק על פי הנחיית המטופלת. וכך יצא ששתיהן, כל אחת בדרכה, שינו את חיי השנייה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שתפו את הפוסט!

עוד כותרות

רותם בר יוסף

מהעוזר למאמן

רותם בר יוסף מונה למאמן הפועל חדרה הפועל חדרה ממשיכה לגבש את הצוות המקצועי

ספורט

נדלן

רכילות

תרבות ופנאי

עסקים

לייף סטייל

בריאות

חוק ומשפט

אוכל

חינוך

מצווארה רופא שיניים

מאמרים נוספים

מיכל אלון ואפרת מור, בעלות "פלאות" חנות צעצועים

מסע לארץ הפלאות

מיכל אלון ואפרת מור, בעלות חנות הצעצועים “פלאות” חוגגות 10 שנים של קסם וצעצועים

סנ"צ אריה דורון משטרת חוף

אריה דורון מאמין בדרך

שבועיים לאחר שמונה לתפקיד דובר משטרת ישראל, מצא עצמו סנ”צ אריה דורון במתקפה תקשורתית

קומפרסור לרכב

קומפרסור לרכב

המדריך לרכישת קומפרסור לרכב להשגת כוח לצמיגים ושליטה ברכב אם אתם מחפשים ציוד ואביזרים

מסדרון שטוף -תשלום לועד בית

תשלום ועד בית

איך אפשר לייעל את התהליך של גביית ועד בית אין ספק כי אחד מהתפקידים

נהיגה בחורף

זהירות! נהיגה בחורף

ראות מוגבלת, כבישים רטובים וחלקים ורוחות חזקות – הם רק חלק מהסכנות הנלוות לנהיגה

חימום תת רצפתי

חימום תת רצפתי

מהו חימום תת רצפתי, מהן היתרונות ולמי זה מתאים החורף הישראלי אולי לא קר

גולף-איתי כהן

איתי כהן דור 3

הוא מסומן כדבר הגדול הבא בענף הגולף, הוא דור שלישי לשחקני גולף שצמחו באור

מבריטניה ישירות לישראל

רילוקיישן לישראל מבריטניה: חברת לוגיסטיקה הופכת את התהליך לקל ופשוט למרות שהשהות באנגליה במשך

מראש שיש חוזר ובענק

חברת אלוני משיקה את הטרנד בעולם העיצוב: אריחי גרניט פורצלן ענקיים במראה שיש בהשראת

מסיבה במועדון

מסיבת סמים ואלכוהול

המשטרה חשפה הלילה מסיבה רווית אלכוהול וסמים שאורגנה בשטח מפעל באזור התעשיה בבנימינה ורשמה

ניידות משטרה במחסום

מבצעי אכיפה בפרדס חנה

כחלק ממאמצי התפשטות הקורונה נמשכים מבצעי האכיפה כנגד הפרת תקנות הקורונה במרחב הציבורי, בימים

תמונה של חטיף משולשים

משולשים בשלושה טעמים

המותג Free  משיק לראשונה: חטיפים מלוחים מרכיבים טבעיים בלבד לנשנוש באריזות אישיות: “מושלשים” “מושלשים”

שריפה ביער

שבוע של גל שריפות

סיכום אירועי השריפות , תחנת כיבוי חדרה משעות הבוקר לוחמי האש של תחנת חדרה

ילד עם מסיכת קורונה וכפפות מביט מהחלון

חרדה ושמה קורונה

“הגל השני” של הקורונה חידד את העובדה כי הנגיף יישאר אתנו ככל הנראה, לעוד

הופכים חזון למציאות

הופכים חזון למציאות

ראש המועצה הגר פרי יגור : “הופכים חזון למציאות! מליאת המועצה דנה ואישרה נושאים

שתפו ברשתות החברתיות

דילוג לתוכן
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.