ג’וזר גבינה הוא מתכון צרפתי קלאסי המשלב גבינות רכות וקשות. הסוד שלו הוא בשילוב הגבינות
מאת שף קונדיטור סער אהרוני
חומרים:
2/3 כוס מים
50 גרם חמאה משובחת
קורט מלח
2/3 כוס קמח
3 ביצים
200 גרם גבינות קשות מגוררות (פרמזן, גרויר, אמנטל, וכו’).
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות(. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה. בינתיים, יוצקים את המים לסיר, מוסיפים את החמאה והמלח ומרתיחים. מערבבים עד שהחמאה נמסה.
מסירים את הסיר מהלהבה ומכניסים לתוכו את הקמח בבת אחת.
מחזירים לאש ובוחשים עד שהתערובת נפרדת מדפנות הסיר והופכת לכדור בצק. מסירים מהאש, ממתינים חמש דקות שהתקרר ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה. בוחשים היטב אחרי כל ביצה עד שהיא נבלעת לחלוטין בבצק. מוסיפים את הגבינה המגוררת ומערבבים היטב.
מעבירים כפות גדושות מהתערובת על התבנית וצרים תלוליות צמודות זו לזו, בצורת זר. אפשר גם לאפות כפחזניות נפרדות. אופים כ 30- דקות. בודקים אם הפחזניות מוכנות על-ידי נעיצת קיסם במרכזן. אם הוא יוצא רטוב מאוד, מנמיכים את החום בתנור וממשיכים לאפות עוד מספר דקות. מוציאים מהתנור ומעבירים את הגוז’ר לצלחת הגשה.
בתאבון