מאות שוטרים, בהם שוטרי זכרון יעקב, עצרו 15 חשודים להם מייחסת המשטרה מעורבות באירועי רצח, סחיטה וירי ביישוב פורדיס
המשטרה עצרה בבוקר יום שלישי, בפעילות מעצרים רחבת היקף בה השתתפו עשרות שוטרים, 15 חשודים תושבי הצפון בחשד למעורבות באירועי רצח, סחיטה וירי שהתרחשו ביישוב פורדיס בחודשים האחרונים
בחודש מרץ השנה נורה למוות תושב פורדיס (25) ושניים נוספים נפצעו באורח בינוני. בנוסף, כשלושה שבועות לאחר מכן דווח על אירועי סחיטה וירי לעבר בית עסק ביישוב ללא נפגעים.
חקירת המקרים הופקדה בידי היחידה המרכזית (ימ"ר) מחוז חוף. ביום שלישי, בתום חקירה סמויה, פשטו כ 200 שוטרים בהם בלשי הימ"ר, שוטרי תחנת זיכרון יעקב, בלשי מרחב מנשה, לוחמי מג"ב, כלבנים ממדור בע"ח ועוד במסגרת במבצע מעצרים רחב היקף וחוצה מחוזות, על בתיהם של 15 חשודים. החשודים מתגוררים בפורדיס, אום אל פאחם, משהד ויפיע.
בתום חיפושים שערכו השוטרים בבתי החשודים נתפסו כספים וממצאים שונים. החשודים הועברו לחקירה במשרדי הימ"ר בחשד לעבירות של קשירת קשר לפשע, עבירות בנשק, סחיטה ועוד – כל אחד על פי חלקו בעבירות האמורות.
ראש צוות החקירה בימ"ר חוף , רפ"ק ליאור הררי סיכם את שלב המעצרים: "משטרת ישראל באמצעות היחידה המרכזית של מחוז חוף ויחידות נוספות עוסקת כל העת בפעילות חקירתית ומודיעינית במטרה להביא לפענוח אירועי פשיעה חמורה ובראשם אירועי רצח כגון זה שהתרחש ביישוב פורדיס בחודש מרץ האחרון. במהלך החודשיים האחרונים פעלנו בקדחתנות על מנת לגבש ראיות בכדי להביא למעצרם של המעורבים באירועים השונים. נמשיך בחקירה על מנת להביא החשודים לדין".