הפארק העירוני המרכזי של חריש צפוי להיפתח לציבור בתוך כשנתיים. הפארק, בו יקום גם אמפי חריש, ישתרע על שטח של 103 דונם.
עכשיו זה רשמי: הפארק העירוני המרכזי של חריש צפוי להיפתח לציבור בתוך כשנתיים – כך מאשרת עיריית חריש. המכרז לביצוע פורסם בתחילת חודש נובמבר 2021. בתוך מספר חודשים – לאחר תהליך בחירת הקבלן המבצע – צפויות להתחיל העבודות בשטח. הפארק העירוני ישתרע על פני 103 דונם (51 מהם בשלב א’ שיצא לדרך). הוא יכלול מתקני ספורט לכל גיל, מתחם אקסטרים, תיאטרון ענק ומקומות בילוי.
שטח הפארק, בין שכונת הפרחים לשכונת החורש, יכלול כניסות ויציאות מכל כיוון. שלב א’, שיוצא כעת לביצוע, הוא החלק הצמוד לרחוב צאלון ולרחוב תמר. בעתיד יושלם הפארק בשטח שעל הגבעה הצמודה לשד’ דרך ארץ ולרחוב האחווה (שלב ב’).
הפארק, שתוכנן על ידי אדריכל הנוף אלון ארמוני, יוקם על גבעה בעלת שיפועים משתנים. הפרשי הגבהים והשיפועים הציבו אתגר גדול לצוות המתכננים, שפעל כדי לאפשר הנגשת כל הפארק באמצעות שבילים בצורת ספירלות.
כדי להימנע ככל הניתן מעבודות עפר מיותרות, חולק תכנון וביצוע הפארק לשניים. השלב הראשון, כאמור, כולל שטח של כ-51 דונם. חלק זה באזורים בהם השיפועים יותר מתונים. הוא יכלול תיאטרון פתוח עבור 3,700 צופים. בנוסף, מתחמי משחק “אקסטרים” לבוגרים ולפעוטות. מתחם רכיבה אתגרית רב גילאי הכולל פאמפטרק, ווילפארק וסקייטפארק. כמו כן, מתחם ספורט הכולל מגרשי כדורעף חופים, סטריטבול, מיני פיץ’, פטאנק ומתקני כושר. בהיבט הנופי יכלול חלק זה בריכות אקולוגיות. כהכנה לתכנון בוצעה מדידה מדוקדקת של העצים שמוגדרים עצים בוגרים ועצים ייחודיים. רוב שטח הפארק נשאר חורש טבעי. בהתאם לכך, הוא יתאפיין בצמחיית חורש ים תיכוני הכוללת בעיקר חרובים, עשבוניים רב שנתיים וחד שנתיים וגיאופיטים.
האמפי תיאטרון יכיל מקומות ליותר מ-3,700 צופים. התיאטרון יהיה בנוי משלושה מפלסים ויאובזר במערכת שמע ותאורה מהמתקדמות בישראל. טריבונות בגדלים משתנים יאפשרו לצפות מכל כיוון בבמת הענק שגודלה 230 מ”ר. המקום יונגש לאנשים עם מוגבלויות, ויאפשר בילוי על הדשא – בימים בהם התיאטרון לא יהיה פעיל.
האמפי המתוכנן יכיל מקומות ליותר מ-3,700 צופים. התיאטרון יהיה בנוי משלושה מפלסים ויאובזר במערכת שמע ותאורה מהמתקדמות בישראל.
בגב הבמה יהיו 200 מקומות שיאפשרו קיום אירועים בהיקף קטן. באזור זה יוקמו גם חדרי הלבשה שישמשו את השחקנים במופעים ובאירועים גדולים. מאחורי הבמה מתוכננת דרך גישה לציוד. בקדמת הבמה יהיו 400 מקומות ישיבה ועוד 100 מקומות על הדשא – כך שהמעבר הראשון יכיל כ-500 מקומות. המעבר השני כבר יוכל להכיל כ-2,000 צופים. המעבר השלישי ישלים את הכמות ל-4,000 ויותר (בהתאם לכמות הצופים על המדשאות). משני המעברים הראשונים יהיה חיבור ישיר לחניות
ייחודיותו של התיאטרון באה לידי ביטוי באפשרות להתאימו לאירועים קטנים וגדולים, החל מהופעה המונית או אירוע של בית ספר עד רמת הכיתה, והוא ערוך לכך גם מבחינת תאורה וחשמל.
“תיאטרון חריש יהיה התיאטרון הפתוח האיכותי ביותר בישראל מבחינת סאונד וזוויות צפייה”, מסביר המתכנן אדריכל דור בן צבי. “הושם דגש מיוחד גם על הנגשה ובטיחות, ועל צורת הטריבונות הכפולות והחד-קומתיות המאפשרות ישיבה נוחה שמחוברת גם למדשאה”.
- בתצלום, הדמיה של אמפי תיאטרון חריש. באדיבות אדריכל נוף אלון ארמוני.