לקראת יום העוגה המתקיים בחודש נובמבר. בייקרי 58 מקבוצת גרג מציע מתכון להכנת עוגת ריבת חלב
לעוגה חשיבות כה רבה, עד כדי כך שמציינים עבורה בעולם, יום מיוחד. יום העוגה נערך מידי שנה בנובמבר ולרגל יום חגיגי זה הקונדיטורים של בייקרי 58 בחיפה, מקבוצת גרג, חושפים את מתכון עוגת ריבת חלב. מדובר בעוגה עשירה, מתאימה לימי החורף, מרשימה ומתאימה לכל אירוח וכקינוח לכל ארוחה.
מרכיבים למוס:
30 גרם מסת ג’לטין
300 גרם ריבת חלב
500 גרם שמנת מתוקה
50 גרם שוקולד לבן
מרכיבים לתחתית דקואז:
חלבון של ביצה אחת
100 גרם סוכר לבן
66 גרם אבקת שקדים
105 גרם קוקוס
30 גרם קורנפלור
ציפוי העוגה:
20 גרם שמנת מתוקה
150 גרם ריבת חלב
10 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה:
שלב 1 – הכנת דקואז’
יש להקציף את החלבון עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
לערבב את המרכיבים היבשים: אבקת השקדים, הקוקוס והקורנפלור בקערה ולקפל בכמה שלבים בקצף, עד להטמעת כל המרכיבים יחד.
בכל רינג יש לשטח 300 גרם דקואז’, ולאפות בתנאים הבאים: זמן – 20 דקות, טמפרטורה – 180 מעלות.
שלב 2 – מוס ריבת חלב
יש להרתיח את השמנת המתוקה (7.6 ק”ג)
את השמנת הרתוחה יש להעביר לקערה שבה יש את ריבת החלב והשוקולד הלבן, לערבב הכל יחד עד לקבלת מסה אחידה וחלקה, ולהוסיף לאחר מכן את הג’לטין המומס ולערבב עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.
להקציף את השמנת המתוקה (7.6 ק”ג) עד לקבלת קצפת רכה, ולהתחיל לקפל אותה בשלבים עם המרכיבים בקערה עד להשוואת מרקמים
שלב 3 – ציפוי
להמיס את כל החומרים במיקרו (שמנת מתוקה, ריבת חלב, שוקולד לבן) ולערבב עד קבלת מסה אחידה. לאחר מכן לצקת על המוס.
טיפ: יש להכניס את העוגה לקירור לפחות ל24 שעות להתייצבות.
בתאבון!
צילום: מולי שגב
למתכונים נוספים לחצו