עוגת קרפ גבינה, שכוללת קרם מסקרפונה ונגיעות קפה משובח, היא חוויה אמיתית. תתפלאו, היא גם קלה להכנה.
מאת שף קונדיטור סער אהרוני
דמיינו שכבות של קרפים עם נגיעות קפה וקרם מסקרפונה. 20 השכבות לא יטעו אתכם, עוגת קרפ גבינה ממש לא מסובכת להכנה, רק צריך קצת זמן לטגן את הקרפים.
מרכיבים לקרפים:
חצי ליטר חלב
50 גרם סוכר
3 ביצים גודל M
50 גרם חמאה מומסת
350 גרם קמח
חומרים לקרם טרמיסו מהיר:
250 מ”ל שמנת מתוקה
500 גרם גבינת מסרקפונה
4 כפות (או יותר לפי הטעם) אבקת סוכר
רוטב קפה:
מנת אספרסו או כף קפה נמס מגורען מהול בחצי כוס מים רותחים
250 מ”ל שמנת מתוקה
להגשה:
אבקת קקאו ומסננת
טיפ קישוט: חצאי תותים (בעונה או קפואים שלא בעונה) מוקפצים בחמאה
שלבי הכנה:
מתחילים עם הכנת הקרפים: משלבים בקערה את כל המרכיבים ומאחדים למסה חלקה. מחממים מחבת טפלון, משמנים מעט ומטגנים שכבה דקה של הבלילה משני הצדדים, עד לקבלת קרפ דק וזהוב.
מניחים את הקרפים בצד. מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת הסוכר בקערת מיקסר עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים פנימה בעזרת מרית את גבינת המסקרפונה ומאחדים עם הקצפת, משאירים בצד עד השימוש מערבבים מנת אספרסו )או כף גדושה קפה נמס מגורען מהול בחצי כוס מים רותחים( ושמנת מתוקה לכדי תערובת אחידה. אני הרכבתי את עוגת הקרפים בתוך תבנית, כך העוגה יוצאת יותר ישרה וסימטרית. מניחים קרפ אחד בתוך בתבנית אפייה שמתאימה לגודל הקרפ. מורחים מהקרם קפה. שוב קרפ וכך חוזר חלילה. מסיימים באבקת קקאו ורוטב קפה, מכניסים למקרר להתייצבות של שלוש שעות.
צילום: ביגפוטו – באדיבות NOL