ישנם ברשת אין ספור של מתכונים לעוגות דבש, העוגה הזו מיוחדת יותר בזכות קמח השקדים. קבלו גרסה חלבית וגרסה פרווה
מאת קונדיטור סער אהרוני
מרכיבים:
כוס קמח תופח + כוס קמח שקדים
רבע כפית אבקת סודה לשתייה
רבע כפית מלח + חצי כוס סוכר לבן
חצי כוס סוכר חום בהיר
100 גרם חמאה רכה חתוכה קוביות (לפרווה: שליש כוס שמן)
3 ביצים גודל M
גביע יוגורט בטעם טבעי (לפרווה: כמות זהה של חלב קוקוס)
כוס דבש איכותי
חצי כוס מים
שלבי הכנה:
הכינו את התנור על 180 מעלות ושמנו תבנית 20 ס"מ מרובעת. בקערת המיקסר שלבו את הקמחים, אבקת הסודה לשתייה והמלח.
ערבבו מעט לאיחוד חומרים. הוסיפו את החמאה/ שמן ואת הסוכרים ואחדו חומרים.
ממשיכים לעבוד עם המיקסר או מעבד המזון כ- 10 דקות של הקצפה – עד שמקבלים מסה שהיא קרמית. במקביל, בקערה נוספת, מקציפים את הביצים, את היוגורט/ חלב קוקוס והדבש עד קבלת מסה אוורירית.
כמה שיותר אוורירי, יותר טוב. מעבירים את מסת הביצים בעדינות אל המסה של המיקסר ומאחדים. אני אוהב לאחד ידנית בעזרת מרית כדי לא לפגוע בנפח. מעבירים את המסה אל תבנית האפייה. אופים כ- 40 דקות בתנור שחיממנו מראש.
לאחר משך האפייה הדרוש בודקים עם קיסם ומוציאים מהתנור. מצננים לחלוטין לפני ההגשה.
צילום: סער אהרוני