לרגל חג השבועות מסעדות מאמא גרג מנדבת: מתכון להכנת עוגת גבינה פירורים בניחוח וניל יפה להגשה, טעימה, עשירה וקלה להכנה בייתית
לרגל חג השבועות, השף הראשי של מסעדת מאמא גרג – עידו מלכין, מקבוצת גרג, חושף מתכון חגיגי להכנת קינוח חלבי: עוגת גבינה פירורים בניחוח וניל. מדובר בעוגה יפה להגשה, טעימה, עשירה וקלה מאוד להכנה, עם בסיס פריך, קרם גבינה עשיר ורך במיוחד, בניחוח וניל ותוספת שמנת חמוצה ומעל הכל פירורים פריכים וזהובים.
מרכיבים לבסיס העוגה:
קמח שקדים: 180 גרם / 1 כוס ו 1/3
קמח : 120 גרם / 2/3 כוס
חמאה קוביות: 120 גרם / חצי חבילה וקצת
סוכר לבן: 120 גרם / 1 כוס
מלח דק: 3 גרם / חצי כפית
מים: 10 גרם / 1 כף
אופן הכנה בסיס:
מערבבים במיקסר את כל המרכיבים ביחד עד למרקם מפורר.
משטחים על מגש עם נייר אפיה ואופים על 180 מעלות 15 דקות.
נותנים למסה להתקרר וטוחנים במעבד מזון למרקם פירורי.
מצרכים לקרם גבינה:
שמנת חמוצה 27% שומן : 4 גביעים
אבקת סוכר: 70 גרם / 1 כוס
שוקולד לבן: 250 גרם
מחית וניל: 10 גרם / 1 כפית
חלמון ביצה: 4 יחידות
גלטין דגים: 10 גרם / כפית וחצי
אופן הכנה:
משרים את הג’לטין דגים ב 30 גרם/3 כפות, מים קרים כ 10 דקות.
בקערה מעל סיר מים חמים ממיסים את השוקולד לבן.
מורידים מהאש שהשוקולד נמס וחמים, ומוסיפים את הוניל, החלמונים, והג’לטין.
טורפים למסה אחידה עד שהסוכר נמס ונותנים לה להתקרר קצת.
במיקסר : מקציפים את השמנת חמוצה והאבקת סוכר למסה אוורירית וחזקה. מוסיפים את תערובת השוקולד ומקפלים לתוך הקצפת .
בתבנית עוגה קוטר 28ס”מ משטחים חצי מהמסה של הפירורים על התבנית ולוחצים עם כוס למרקם דחוס.
שופכים את תערובת הגבינה, ומפזרים מעל את החצי השני של תערובת הפירורים.
מכניסים למקרר ללילה או 8 שעות לפחות עד שהמסה מתייצבת.
ניתן להגיש עם פירות יער, שוקולד לבן, קצפת או גלידה.
בתאבון!
צילום: אמיר מנחם
למתכונים נוספים >> לחצו כאן