תמיד כיף שיש בבית צנצנת עם עוגיות מלוחות. הפעם בחרנו להשתמש בקמח כוסמין משולב בלבן
מאת שף קונדיטור סער אהרוני
מרכיבים:
2 כוסות קמח כוסמין ולבן. היחס לבחירתכם.
כפית אבקת אפייה
3/4 כפית מלח גס
כוס שמן צמחי
חצי כוס מים חמים (אפשר להשרות שום לאקסטרה טעם)
כף מיץ לימון
שומשום לקישוט
שלבי הכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומכינים שתי קערות להכנה של המתכון. בקערה אחת מאחדים את הקמח, המלח ואת אבקת האפייה.
בקערה שנייה מאחדים את מיץ הלימון, המים (אל תשכחו להוציא את השום לפני) והשמן. יוצקים את תכולת הקערה הרטובה אל היבשה ומערבבים עד שמתקבל בצק. הוא יהיה לח ושומני.
לוקחים פיסות בצק ויוצרים מהבצק גלילונים קטנים. סוגרים את הגלילים הקטנים לטבעות כמה שיותר קטנות.
טובלים בשומשום ומניחים על מגש עם נייר אפייה. אופים 20 דקות, תלוי בהשחמה הרצויה והאהובה עליכם.
לאחר משך האפייה הדרוש, מוציאים מהתנור ומצננים.
בתאבון!
מתכונים נוספים בקטגוריית אוכל