מאת שף קונדיטור סער אהרוני
לא רק לצמחונים: ספרינג רול, עם דפי אורז, מהווים שילוב מושלם של צבעים טעם. וכן, אפשר להכין את המנה עם הילדים.
מרכיבים:
חבילת דפי אורז (קונים בכל סופר)
חבילת אטריות שעועית – במחלקת הפסטה
גזר חתוך למקלות דקיקים
מלפפון חתוך למקלות דקיקים
קישוא חתוך למקלות דקיקים
גמבה אדומה וירוקה, חתוכות למקלות דקיקים
רצועות דקות מאבוקדו (אפשר להיעזר בקולפן ליצירת רצועות)
עשבי תיבול לפי טעמכם כמו: כוסברה, עלי נענע, פטרוזיליה ובצלים ירוקים
מרכיבי הרוטב האסייתי:
5 כפות סויה דלת מלח
6 כפות רוטב צ’ילי מתוק
כפית שמן שומשום
3 כפות דבש
פלפל צ’ילי קצוץ
מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב ושומרים בצנצנת זכוכית במקרר
אופן ההכנה:
את הירקות אפשר לשלב כשהם טריים או להקפיץ במחבת עם שמן כדי לרכך אותם קצת – זה נתון לבחירתכם/ במידה ובחרתם לטגן אז צריך לצנן את הירקות לגמרי לפני הגלגול בדפי האורז.
מרככים את דפי האורז במים, מוציאים ומניחים על מגבת שתספוג את הנוזלים מדפי האורז. שמים כף מתערובת המלית בשליש הדף הראשון של דף האורז ויוצרים ערמת מילוי.
מתחילים מהגזר ומהמלפפון, עליהם מניחים את שאר הירקות ומשאירים את האבוקדו לסוף.
מקפלים את הצדדים פנימה כמו אגרול, עד שנוצר גליל מהודק היטב. מגישים לצד הרוטב שהכנו מראש.
צילום: סער אהרוני
בתאבון!