סושי כבר מזמן הפך מטרנד לאחת המנות האהובות בישראל. מתכון ביתי, פשוט וכיפי.
מאת: שף גולן ימין
להכין הסושי יש להכין מראש: שק זילוף, קרש חיתוך ומחצלת סושי
מצרכים:
1.5 כוסות אורז עגול לסושי
2 כוסות מים קרים
1/4 כוס חומץ אורז
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
אצות נורי
1.5 כוסות פירורי פנקו/ טמפורה
2 ביצים טרופות
שמן לטיגון
ירקות חתוכים גפרורים: גזר, מלפפון, גמבה, אבוקדו בעונה.
חציל קלוי חתוך גפרורים
200 גרם סלמון טרי חתוך לרצועות
גבינת שמנת טבעית ( 28% שומן)
אופן ההכנה:
ניקח סיר, נוסיף לו את המים הקרים, האורז, החומץ, הסוכר והמלח. נביא לרתיחה, ננמיך את הגז למינימום ונבשל כ 23- דקות. נוריד מהגז ונצנן. האורז צריך לצאת דביק.
להכנת הרולים: נניח מחצלת סושי על קרש חיתוך ועליה אצה (הצד המבריק כלפי מעלה!). נשטח שכבת אורז בערך בגובה של חצי סנטימטר, נניח רצועת סלמון לרוחב על האורז, נזליף גבינת שמנת, נסדר רצועת ירקות כמו חוט ארוך ונניח עוד חוט של חציל קלוי. באמצעות מחצלת הסושי נגלגל לגלילה הדוקה היטב – עד לסגירה. כך נעשה עם כל הרולים.
וכעת לטוויסט שלנו (כן, גם שמנת זה טוויסט אבל בקטנה). נטבול את הרולים בביצה טרופה ונצפה בפירורי פנקו או טמפורה (שזה מתאים יותר לבעלי ניסיון). מחממים מחבת עמוק עם שמן בכמות מכובדת לצרכי טיגון. מטגנים כשתי דקות או הזהבה ומעבירים לנייר סופג. נותנים לרולים להתקרר ופורסים כל רול לשבע פרוסות. ניתן להגיש את הרולים עם קערית סויה וצ’ילי מתוק או חריף.
צילום: פוטוליה
מתכונים נוספים בקטגוריית אוכל