חג החנוכה מגיע ואנחנו נהנים, כמצוות החג, מהמעדנים המטוגנים ועדיף שיהיו כמה שיותר חמים. לכבוד חג החנוכה – קינוח סופגניית פירות בבצק עלים שמעניקה גרסה צבעונית ומפתיעה לסופגנייה המוכרת
המתכון באדיבות מושבניק עד הבית: אתר לרכישת פירות וירקות ישירות מן החקלאי
סופגניית פירות
רכיבים לסופגניות:
480 גרם בצק עלים
1 ביצה
4 פירות טריים חתוכים לבחירתכם
1 כף מים
3 כפות סוכר
רכיבים לזיגוג הלימון:
רבע כוס מיץ לימון
כוס 1 אבקת סוכר
אופן הכנת הסופגניות:
חממו תנור ל-180 מעלות והניחו נייר אפייה על תבנית.
על משטח עבודה מקומח, שטחו את הבצק וחתכו אותו ל-24 עיגולים.
הניחו מעט פירות במרכז 12 מהעיגולים ופזרו מעליהם מעט סוכר.
הברישו את השוליים של העיגולים עם הפירות בתערובת של המים והביצה, הניחו מעליהם את 12 עיגולי הבצק שנותרו והדקו את השוליים בעזרת מזלג.
מרחו את תערובת הביצה והמים שנותרה על עיגולי הפירות, הניחו אותם על תבנית האפייה והכניסו לתנור למשך 15 דקות, או עד שהם יזהיבו. בינתיים הכינו את זיגוג הלימון.
אופן הכנת זיגוג הלימון:
הכניסו את הרכיבים לקערה, ערבבו היטב והניחו בצד.
לאחר הוצאת הסופגניות מהתנור, זגגו כל אחת מהן בתערובת והגישו לאחר צינון קל.
קשטו מעל בפירות חתוכים לבחירתכם.
בתאבון!
צילום: ברוק לארק
למתכונים נוספים לחצו