מי שהייתה יקירת העיר, מייסדת ומנהלת מוזיאון החאן בחדרה הלכה לעולמה בגיל 89. חייה העשירים כללו לימודי מוזיאולוגיה ותואר שני באנגליה. “יש לנו במוזיאון את אוסף החפצים הגדול ביותר בין המוזיאונים היישובים בארץ”, היא העידה
חדרה משתתפת בצערה של משפחת רודין על מותה של נינה רודין – מייסדת, אוצרת ומנהלת מוזיאון החאן לשעבר, יקירת העיר חדרה שהלכה לעולמה בגיל 89. רודין, ילידת העיר חדרה בשנת 1935, גידלה וחינכה דורות רבים מילדי העיר כמורה בתיכון חדרה. בשנת 1980, עם הקמת מוזיאון החאן בעיר, נינה רודין הייתה בצוות ההקמה ובהמשך הפכה לאוצרת ומנהלת המוזיאון. בשנים האחרונות גרה בקיסריה. הייתה נשואה ואמא לגיא, לנעמה, וליוחאי. סבתא לניצן ואורי.
כך היא כתבה על עצמה ועל פועלה באתר מוטק’ה, כשהייתה בת 75: “אני האוצרת והמנהלת של מוזיאון החאן לתולדות חדרה כבר 26 שנה. לפני כן עסקתי בהוראה בבית ספר תיכון בחדרה. ב-1980,כשהמוזיאון הוקם, לקחתי על עצמי בשלב הראשון להיות המזכירה של צוות ההקמה. בהמשך הפכתי למנהלת ולאוצרת, עזבתי את ההוראה ודי מהר המוזיאון נהפך בעבורי לעולם ומלואו. כדי להתמקצע למדתי מוזיאולוגיה באוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטה לסטר באנגליה לתואר שני. כתבתי תזה על המוזיאונים היישוביים בישראל ומחויבותם למסרים ציוניים. מוזיאון “החאן”, שהוא מוזיאון להיסטוריה של חדרה, קיבל הכרה רשמית על ידי המדינה, בשנת 1983. כיום יש לנו מאגר מידע אדיר ואת אוסף החפצים הגדול ביותר בין המוזיאונים היישוביים בארץ. אני מאוד אוהבת את העצמאות שיש לי בכל הנוגע להחלטות מקצועיות ותפעוליות במוזיאון. אמנם המוזיאון לא גדול, אבל אני משוחררת מתכתיבים שקיימים במוזיאונים גדולים יותר. העבודה שלי מעניינת ויצירתית. אני מרגישה שאני בונה דברים חדשים.
מעיריית חדרה נמסר: “רודין היא מנשות העיר המובילות ובמשך כל שנות חייה נחשבה סוללת דרך. היא עסקה כל חייה בחקר והנצחת תולדות העיר והיישוב היהודי, סופרת וחוקרת מובילה בתחומה. הייתה לאישה רבת פעלים בחברה המקומית ובעיר”.
יהי זכרה ברוך.