כ-10 מיליון שקלים הושקעו בשיפוץ ובשדרוג המרכז, זאת כדי להעניק שירותים טובים יותר לאנשים עם מוגבלויות
המבנה המחודש של מרכז שקד נחנך השבוע בטקס שהתקיים במעמד ראש העיר ניר בן חיים, ממלא מקומו מלכיאל אלבז וסגני ראש העיר רומן גישר ושלמה בוזגלו. עוד השתתפו מכובדים כמו מנכ”לית העירייה זיוה הימברג, מנהלת אגף הרווחה והשירותים החברתיים עינב כצמן, ונציגי הקרנות השותפות לשיפוץ וחידוש המרכז.
מנהל מרכז שקד, רפי סעדה הזכיר : “אנחנו מתכנסים כאן היום בפטיו היפה והממוזג של מרכז שקד המשופץ. אך זה לא היה כך עד לפני שנה. המע”ש פעל במבנה ותיק כ-25 שנה, מבנה שסבל משחיקה, ולא תאם לצרכים ולסטנדרטים העדכניים. לכן נדרש שיפוץ עומק כולל. נדרשה לנו דרך ארוכה של חשיבה. גיבוש תפיסה תעסוקתית טיפולית ותכנון פיזי עד למימוש החזון – התאמת המבנה לצרכים העכשוויים של מקבלי השירות”.
בטקס חולקו מגני הוקרה לכל השותפים לפרויקט השיפוץ: הקרן לפיתוח שירותים לנכים בביטוח לאומי, קרן שלם. הקרן לפיתוח חדרה, קרן ויינברג ומשרד הרווחה והביטחון החברתי. ראש העיר הדגיש: “הלב והנשמה של כל חברה טמונים ביחס שלה לאנשים עם מוגבלויות. עיריית חדרה חרטה על דיגלה להעניק רצף שירותים איכותיים לכל תושב ותושבת. וביתר שאת, כשמדובר בתושבים עם מוגבלויות. כאן המקום שאנחנו נדרשים לייצר שיוויון אמיתי כך שכל אחד ואחת ירגישו שייכים ומוערכים”.
הצורך בהתאמות ושינויים
מרכז שקד הוא מרכז יום תעסוקתי טיפולי הנותן מענה לכ-130 מקבלי שירות מחדרה והסביבה. הוא מהווה יחידה באגף הרווחה והשירותים החברתיים של עיריית חדרה ופועל בפיקוח משרד הרווחה והביטחון החברתי. התפיסה המקצועית המנחה היא ראיה של כל מקבל שירות על פי יכולותיו וצרכיו. בהתאם לכך שילובו על פני רצף מענים תעסוקתיים טיפוליים במסגרת המרכז ובתעסוקה נתמכת בשוק החופשי.
הרעיון לשיפוץ המאסיבי נבע מתהליכי שינוי בתפקיד ובצרכים של חניכי המקום. כמו גם הצורך לבצע התאמות ומענים וליצור מבנה נגיש ומותאם העומד בכל הסטנדרטים העדכניים, עבור אוכלוסיית מקבלי השירות במקום העוברת תהליכי הזדקנות מואצים. קרוב לעשור דיברו ותכננו את השיפוץ ההכרחי במבנה, וכעת הסתיים השיפוץ ונחנך המרכז המחודש.
כיום פועלות במקום 7 יחידות טיפוליות לצד 3 יחידות תעסוקתיות. המבנה החדש מאפשר יציאה ישירה מהמחלקות השונות אל מרחב הגינה הסובב את המרכז ושהיה בו. המקום כולל מטבח מבשל מאובזר ולצידו חדר אוכל. חדרי תמיכות לקבוצות ולעבודה פרטנית, מבואה מרכזית רחבה. בנוסף הוא מקורה וממוזג להתכנסויות ופעילויות משותפות לכלל מקבלי השירות במקום.