מתכונים לט”ו בשבט של מאפה ירקות, בייבי פנקייק מוצרלה ועוגיות אגוזי לוז לקינוח
למי שפחות מתחבר לפירות יבשים או פשוט מאס במתכוני החג הסטנדרטיים, את יום ההולדת של הטבע אפשר לחגוג את טו בשבט גם עם ירקות, עשבי תיבול ואגוזים שמרעננים את תפריט החג. ארוחת ט”ו בשבט מקורית של מאפה ירקות לפתיח, בייבי פנקייק הולנדי ומוצרלה לעיקרית ועוגיות אגוזי לוז לקינוח
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka.
מאפה ירקות- מתכון לטו בשבט
לבצק:
250 גר’ קמח חיטה מלאה
100 מ”ל בירה
50 מ”ל שמן
5 גר’ מלח
תערובת ירקות:
150 גר’ תרד קצוץ
150 גר’ מנגולד קצוץ
75 גר’ בצל ירוק
75 גר’ כרישה קצוצה
25 גר’ פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
פפריקה מעושנת
50 גר’ צימוקים (לא חובה)
הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
מערבבים את הקמח עם מלח ואת השמן עם הבירה. ולאחר מיכן מערבבים יחד בלילה רטובה עם יבשה. לשים ידנית במשך מספר דקות לקבלת בצד רך ואחיד ויוצרים מהבצק כדור. מחלקים את הבצק לחתיכות קטנות יותר עבור מאפים אישיים, משטחים ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפיה.
בינתיים מרכזים בקערה את כל הירקות הקצוצים עם תבלינים ומעט שמן זית.
מניחים מעט תערובת ירקות במרכז המאפה, שימו לב שהבצק בדרך כלל מאבד נפח בתנור.
אופים בחום -180 מעלות צלזיוס במשך 25 עד 30 דקות, עד שהשוליים של המאפים מזהיבים.
בייבי פנקייק מוצרלה-מתכון לטו בשבט
רכיבים:
120 מ”ל חלב
60 גרם קמח
2 ביצים
1/2 כפית מלח
2-3 גבעולי רוזמרין טריים
אורגנו
כף חמאה
מוצרלה טרייה
עגבנייה
הכנה:
חממו תנור ל- º200.
מזגו את רכיבי הפנקייק למעבד מזון: קמח, חלב, ביצים, רוזמרין קצוץ ומלח. ערבלו עד לקבלת בלילה חלקה והניחו בצד למשך 30 דקות. בינתיים הכניסו לתנור תבנית. לאחר 30 דקות מוציאים את התבנית מהתנור ומשמנים בחמאה לפני ששופכים לתוכה את הבלילה. אופים עד שהפנקייק זהוב ותפוח. מסננים מוצרלה, מייבשים במגבת נייר ומניחים אותה על פנקייק עם עגבנייה חתוכה. מוסיפים אורגנו, רוזמרין טרי ומגישים מיד.
עוגיות אגוזי לוז-מתכון לטו בשבט
רכיבים:
150 גר’ חמאה
150 גר’ סוכר
150 גר’ אגוזי לוז טחונים/ קמח אגוזי לוז
300 גר’ קמח מלא
50 גר’ אגוזי לוז קלויים קצוצים
5 גר’ סודה לשתייה
2 גר’ מלח
2 גר’ תמצית וניל
קישוט (לא חובה)
100 גר’ שוקולד מריר (75%)
חתיכות אגוזי לוז מצופות קרמל
הכנה:
מערבבים חמאה מומסת וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את שאר החומרים היבשים בעדינות ואת אגוזי הלוז הקצוצים בסוף. לאחר קבלת תערובת אחיד, יוצרים עם הבצק כדורים קטנים באותו הגודל ומעצבים את העוגיות תוך שיטוח על תבנית תנור עם נייר אפייה. אופים בחום של 180 מעלות או עד שהעוגיות מזהיבות. מניחים בצד לצינון. לקישוט העוגיות ממיסים שוקולד מריר על אדי מים רותחים (שיטת בן מארי), טובלים חצי מכל עוגייה, מניחים שוב על נייר פרגמנט, מוסיפים כמה חתיכות אגוזי לוז למעלה ונותנים לעוגיות להתקרר. אפשר להחליף אגוזי לוז בסוג אגוזים אחר ולהוסיף תבלינים כמו קינמון, הל, ג’ינג’ר או ציפורן לתערובת לפי הטעם.
בתאבון!
צילום: סטודיו Teka
למתכונים נוספים לחצו