• גלאון קליניק
  • מיטות וספות למכירה של רשת בננה שופ
פרעצל של פעם

זה רק נראה מסובך: מתכונים לאירוח ערב קייצי

שני מתכונים קלים וטעימים לאירוח קייצי מושלם

שני מתכונים קלים וטעימים לאירוח קייצי מושלם

למרות שאירועים כמו אירוח חברתי נקבעים בדרך כלל שבועות לפני כדי לתאם שכולם יכולים, תמיד יש את החבר’ה האלה הספונטניים שיודיעו שהם מגיעים לאירוח ערב קייצי שעתיים לפני. למארחים שאין להם זמן להכנות ארוכות, שתי הצעות למתכונים מהירים: פרעצל בטעם של פעם וטארט טאטן כרישה אלגנטי. המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Kuppersbusch.

פרעצל בטעם של פעם

 חומרים:

500 גרם קמח

260 מ”ל מים קרים

10 גרם מלח גס

21 גרם שמרים טריים

25 גרם חמאה

5 גרם סוכר

אבקת סודה לשתיה

להגשה:

 קרם פרש

הוראות הכנה:

  1. בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את כל החומרים ולשים כ-10-15 דקות, או עד לקבלת בצק חלק ואלסטי. לאחר מכן, מכסים את הקערה ונותנים לבצק לנוח במשך 15 דקות.
  2. בתום 15 הדקות, יוצרים מהבצק כדורים זהים ונותנים לנוח שוב 10 במשך דקות.
  3. לאחר זמן המנוחה לשים את כדורי הבצק בידיים לצורת נחשים ואז קולעים לצורת לולאות פרעצל. מניחים את הפרעצלים לנוח במקרר למשך 15 דקות. בינתיים, מחממים את תנור האדים לטמפרטורה מקסימלית (100º).
  4. בקערה גדולה, יוצקים מים ומוסיפים אבקת סודה לשתייה ומערבבים.
  5. טובלים את הפרעצלים בקערת המים והסודה למשך כמה שניות ולאחר מכן מניחים על תבנית האפיה.
  6. מפזרים מעל מעט מלח גס ואופים 5 דקות.
  7. מעבירים את התנור למצב אפיה רגיל מלמעלה ולמטה. מגבירים את הטמפרטורה ל-240 מעלות ואופים כ-10 דקות.

מניחים להתקרר לפני ההגשה, ומלווים בקרם פרש

טארט-טאטן-כרישה
טארט-טאטן-כרישה

טארט טאטן כרישה אלגנטי

 חומרים:

3יחידות כרישה

20 גרם חמאה

שמן זית

20 גרם סוכר חום

50 מ”ל שמנת מתוקה

20 גרם דבש

10 מ”ל חומץ בלסמי

מלח

פלפל

בצק פריך מלוח מוכן

להגשה:

מיונז חרדל

שמיר

גרידת לימון

 הוראות הכנה:

  1. פורסים את הכרישה לפרוסות רחבות באותו הגודל. מניחים בשקית ואקום עם הרבה שמן ואורזים אותה לאיטום מוחלט.
  2. אופים את הכרישה בשקית במשך 25 דקות ב-90ºC בתנור האדים, שחומם מראש.
  3. ממיסים בסיר את החמאה, הסוכר והדבש. מערבבים עד לשילוב כל המרכיבים וכאשר הרוטב מתחיל לבעבע, מסירים מהאש ומוסיפים את השמנת והחומץ.
  4. מחזירים לכיריים ומחממים אותו שוב למשך 5 דקות נוספות בכדי לצמצם.
  5. בזמן שהרוטב מצטמצם, מרדדים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים בעזרת רינג עגול.
  6. בתבנית תנור עם נייר אפיה, יוצרים תלוליות רוטב באמצעות כף, ומעל מניחים את פרוסות הכרישה המאודות.
  7. מוסיפים מלח ופלפל ומכסים את הכרישה בבצק.
  8. אופים את הטארטים כשהם הפוכים והבצק כלפי מעלה ב-190 מעלות צלזיוס למשך 25 דקות או עד שהבצק מזהיב. בתום האפיה, מניחים להם להצטנן.
  9. לאחר הצינון, הופכים אותם ומקשטים בנקודות מיונז, מעט עלי שמיר וגרידת לימון.

צילום: קופרבוש סטודיו

בתיאבון!

למתכונים נוספים לחצו

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שתפו את הפוסט!

עוד כותרות

ספורט

נדלן

רכילות

תרבות ופנאי

עסקים

לייף סטייל

בריאות

חוק ומשפט

אוכל

מחויבות אישית ,תלמידים באקים חדרה

התיכוניסטים המתנדבים

תלמידים מבתי ספר תיכוניים מחדרה משתלבים גם השנה בפעילות התנדבותית  חשובה באקים חדרה. זה

חינוך

מאמרים נוספים

סנ"צ אריה דורון משטרת חוף

אריה דורון מאמין בדרך

שבועיים לאחר שמונה לתפקיד דובר משטרת ישראל, מצא עצמו סנ”צ אריה דורון במתקפה תקשורתית

קומפרסור לרכב

קומפרסור לרכב

המדריך לרכישת קומפרסור לרכב להשגת כוח לצמיגים ושליטה ברכב אם אתם מחפשים ציוד ואביזרים

מסדרון שטוף -תשלום לועד בית

תשלום ועד בית

איך אפשר לייעל את התהליך של גביית ועד בית אין ספק כי אחד מהתפקידים

נהיגה בחורף

זהירות! נהיגה בחורף

ראות מוגבלת, כבישים רטובים וחלקים ורוחות חזקות – הם רק חלק מהסכנות הנלוות לנהיגה

חימום תת רצפתי

חימום תת רצפתי

מהו חימום תת רצפתי, מהן היתרונות ולמי זה מתאים החורף הישראלי אולי לא קר

גולף-איתי כהן

איתי כהן דור 3

הוא מסומן כדבר הגדול הבא בענף הגולף, הוא דור שלישי לשחקני גולף שצמחו באור

מבריטניה ישירות לישראל

רילוקיישן לישראל מבריטניה: חברת לוגיסטיקה הופכת את התהליך לקל ופשוט למרות שהשהות באנגליה במשך

מראש שיש חוזר ובענק

חברת אלוני משיקה את הטרנד בעולם העיצוב: אריחי גרניט פורצלן ענקיים במראה שיש בהשראת

מסיבה במועדון

מסיבת סמים ואלכוהול

המשטרה חשפה הלילה מסיבה רווית אלכוהול וסמים שאורגנה בשטח מפעל באזור התעשיה בבנימינה ורשמה

ניידות משטרה במחסום

מבצעי אכיפה בפרדס חנה

כחלק ממאמצי התפשטות הקורונה נמשכים מבצעי האכיפה כנגד הפרת תקנות הקורונה במרחב הציבורי, בימים

תמונה של חטיף משולשים

משולשים בשלושה טעמים

המותג Free  משיק לראשונה: חטיפים מלוחים מרכיבים טבעיים בלבד לנשנוש באריזות אישיות: “מושלשים” “מושלשים”

שריפה ביער

שבוע של גל שריפות

סיכום אירועי השריפות , תחנת כיבוי חדרה משעות הבוקר לוחמי האש של תחנת חדרה

ילד עם מסיכת קורונה וכפפות מביט מהחלון

חרדה ושמה קורונה

“הגל השני” של הקורונה חידד את העובדה כי הנגיף יישאר אתנו ככל הנראה, לעוד

הופכים חזון למציאות

הופכים חזון למציאות

ראש המועצה הגר פרי יגור : “הופכים חזון למציאות! מליאת המועצה דנה ואישרה נושאים

שתפו ברשתות החברתיות

דילוג לתוכן