אחת המנות הראשונות המעניינות יותר היא פופיט עוף הממולא בבשר וצנוברים. השימוש ברבע כוס דבש מעניקה למנה טעם ייחודי.
מאת שף גולן ימין
חומרים:
קילו חזה עוף טרי פרוס ומשוטח
חצי קילו בשר טחון (אני מעדיף טחון המשלב בקר והודו)
בצל קצוץ
רבע כוס דבש
כפית שטוחה של מלח
חצי כפית שטוחה פלפל לבן
25 גרם צנוברים
רבע כוס רוטב טריאקי משובח
אופן ההכנה:
בקערה נאחד ביחד את הדבש והטריאקי. נערבב וניצור טעם ייחודי לפופיט שלנו. את חזה העוף הטרי, הפרוס והמשוטח נשרה בתוך הרוטב למשך כשעה במקרר. לאחר מכן ניקח את הבשר הטחון. נוסיף בצל קצוץ, נתבל במלח ופלפל. נוסיף בערך, עשרה גרם מהצנוברים ונערבב היטב ליצירת מסה אחידה. מהבשר ניצור כדורי
קציצות בערך של 70 גרם לכל קציצה (בשיטת העין בערך שש- שבע קציצות בשר). נניח קציצת בשר על כל פרוסת עוף משוטחת. נגלגל את חזה העוף לאורך ונסדר את הפופיטים בתבנית. נפזר מעל את הצנוברים שנותרו. לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות, נכניס את התבנית למשך כעשרים דקות. לאחר מכן נמרח מהמשרה של הדבש והטריאקי על הפופיטים ונשאיר בתנור לעוד מספר דקות.
צילום: fotolia