מנה קלה להכנה ועמוסה בטעם ותזונה-שקשוקה ירוקה
משתוקקים למשהו טעים ומזין? אל תחפשו רחוק יותר מהמתכון הטעים הזה, השקשוקה הירוקה של השף אסף גרניט. תבלינים ארומטיים, ירקות טריים וגבינת פטה שמנת מתאחדים במנה קלה להכנה זו. מושלם לכל ארוחה ביום, זה בטוח יפתה את בלוטות הטעם שלך וישביע את התשוקה שלך.
מתכון באדיבות רשת נעמן ושף אסף גרניט
מרכיבים:
2כפות שמן זית
2 יחידות בצל קצוץ לקוביות קטנות
3 שיני שום פרוסות
4 גבעולי מנגולד קצוץ (יש להפריד בין הגבעול לעלים)
1שקית תרד
250 מ”ל שמנת מתוקה
4-6ביצים (תלוי בכמות האנשים)
גבינת פטה/גבינה מלוחה לבחירתכם
3גבעולים של זעתר טרי- מופרד מהגבעול
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
במחבת רחבה חממו את השמן, הוסיפו את הבצל וערבבו. ברגע שהבצל מתחיל לקבל צבע, יש להוסיף את השום ולערבב שוב. הוסיפו את החלק הלבן של המנגולד, תבשלו כ-12 דקות תוך כדי ערבוב ואז את החלק הירוק והמשיכו לערבב עד שהמנגולד מאבד כחצי מנפחו. חזרו על כך עם התרד. הוסיפו את השמנת, הרתיחו, תנמיכו את הלהבה, תכסו את המחבת ובישלו עוד כ-10 דקות. תבלו במלח ופלפל לפי טעמכם האישי.
שיברו את הביצים לתוך התבשיל, הניחו פטה מעל כל ביצה ועלי זעתר טריים. כסו את התבשיל ובישלו על אש בינונית/נמוכה עד למידת עשייה רצויה של ביצים.
קרדיט צילום – תמי בר שי
בתיאבון!