באדיבות: עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן מ-התפריט.
ערכים ל-25 יחידות: פחמימות, 55.2 גרם, 1.2 גרם פחמימה ליחידה.
מצרכים:
350 גרם כרובית מפורקת לפרחים (בערך 1/2 כרובית בינונית)
2 שיני שום שלמות
1.5 כוסות מים
50 גרם גבינת שמנת בטמפ' חדר
150 גרם גבינת צ'דר מגורדת
2 חלמוני ביצה
1/4 כוס + 2 כפות קמח קוקוס
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כף חמאה מומסת
1 כף כוסברה/עירית קצוצה, לקישוט
הכנה:
- לחמם תנור ל-170C.
- במחבת מעט עמוקה לשים כרובית, שיני שום ומים להביא לרתיחה ולבשל מכוסה על אש בינונית כ-15 דק', עד לריכוך הכרובית (ניתנת למעיכה בקלות עם מזלג).
- להוציא את הכרובית ואת השום מהמחבת ולהעביר למעבד מזון. להוסיף למעבד המזון את הגבינת שמנת, צ'דר, חלמונים, קמח קוקוס (1/4 כוס) ותבלינים. ולערבב במשך כמה שניות לקבלת תערובת אחידה.
*במידה ונראה שתערובת נוזלית מידי תוסיפו עוד 2 כפות של קמח קוקוס.
- להעביר את התערובת המוכנה לשקית זילוף עם צנתר ולהכניס מקרר לייצוב למשך 30 דק' לפחות.
- אחרי 30 דק', לזלף את התערובת בצורה של נשיקות מעל תבנית עם נייר אפייה (או משטח סיליקון) ולהכניס לתנור לאפייה למשך 10 דק'.
- להוציא את התבנית מהתנור, להבריש בעדינות את הנשיקות עם חמאה מומסת ולהכניס לתנור ל-12-15 דק' נוספות.
- לפזר מעל כוסברה או עירית לקישוט ולהגיש חם.
בתיאבון!