לרגל יום הפסטה הבינלאומי: מתכון עשיר בטעמים – סלט פסטה צבעוני
באדיבות רשת טיב טעם וחברת הבת ישרקו המייבאת לארץ מגוון מוצרים מיוחדים מאיטליה בטעמים אוטנטיים כמו באיטליה.
לסלט פסטה יש תדמית מעט בעייתית – אולי משום שבמקרים רבים מכינים אותו משאריות פסטה שנשכחה במקרר, ועוד כמה מוצרים שיש במקרה בבית. אבל אם מבשלים את הפסטה בצורה מדויקת ובוחרים לה את החברים הנכונים – ירקות טריים, אגוזים קראנצ’יים, עשבי תיבול וגבינות טובות – התוצאה צבעונית, עסיסית ומצוינת לאירוח וגם לפיקניק. אם הכנתם את הסלט מראש ושמרתם בקירור, הוציאו אותו מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה ורעננו מעט את התיבול עם זילוף שמן זית והוספת מעט עשבי תיבול טריים.
סלט פסטה צבעוני לכ- 4-6 מנות.
1 חבילה של 500 גרם פסטה קצרה של גראפלו. כמו: פוזילי, רדיאטורי, פרפרים וכו’
1 צנצנת 290 גרם של בצלצלים צלויים של Terredrude מסוננים מהשמן וחצויים
1 צנצנת 290 גרם רבעי ארטישוק משומרים של Terrecrude מסוננים מהשמן
200 גרם גבינת מנצ׳גו של TGT מגוררת
1כוס זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
חופן עלי בזיליקום קרועים
100גרם אגוזי מלך קלויים שבורים
חופן עלי רוקט
1 בצל סגול חצוי ופרוס דק
½1 כוסות עגבניות שרי צבעוניות חצויות
לרוטב:
1/3כוס שמן זית Cirio
2כפות חומץ בלסמי של Cirio
2 כפות ממרח פסטו
מלח ופלפל שחור גרוס
מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים לפי הוראות היצרן. מעבירים לקערה.
מוסיפים את יתר חומרי הסלט ומערבבים.
שמים את חומרי הרוטב בצנצנת ומנערים עד לקבלת רוטב אחיד.
יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים. אם לא מגישים מיד שומרים במקרר ללא האגוזים. את האגוזים מוסיפים ממש לפני ההגשה לפריכות מקסימלית.
מה שותים לצד סלט הפסטה ? Sartori – Valpolicella Classico
יינות ולפוליצ’לה מאזור ורונה מתאפיינים במרקם קטיפתי וטעם עדין ורענן, ולכן הם מעולים למאכלים קרים קלים כגון אנטיפסטי, כריכים או סלט פסטה עסיסי.
סלט פסטה צבעוני. צילום:רונן-מנגן