לינזר טורט הוא אחד המתכונים הייחודיים והטעימים יותר, הוא מכיל פירות, שקדים טחונים ועוד כמה הפתעות
מאת הקונדיטור סער אהרוני
מרכיבים לבצק:
2.5 כוסות קמח לבן
כפית אבקת אפייה
כוס חמאה רכה
3/2 כוס סוכר לבן
3/2 כוס אגוזי מלך טחונים או שקדים טחונים
כפית שטוחה קינמון טחון
רבע כפית ומטה אגוז מוסקט טחון
חלמון מביצה גדולה
שליש כוס חלב
מרכיבים למלית ריבת פירות יער:
כוס מים
3/2 כוס סוכר
חצי קילו מיקס פירות יער אדומים קפואים
מקל קינמון
אופן ההכנה:
להכנת מלית ריבת פירות יער יש להניח את כל המרכיבים בסיר בינוני ולבשל בעוצמת אש נמוכה – עד לקבלת מרקם סמיך. להוריד מהאש, לשלוף את מקל הקינמון, לטחון גס ולצנן את הקונפיטורה לטמפרטורת החדר.
להכנת העוגה, יש להכניס את מרכיבי הבצק למעבד המזון, להפעילו – עד שנגיע למרקם של בצק אחיד. את הבצק יש להכניס לשעתיים למקרר. הכינו מראש תבנית עגולה עם נייר אפיה עליה. קחו 3/2 מכמות הבצק ותרדדו דק על משטח מקומח לצורה שתתאים לתבנית האפייה. יש לדאוג לסדר את הבצק כך שייווצר גובה קל בדפנות, מעל הבצק יש למרוח שכבה נדיבה ואחידה של קונפיטורת ריבת פירות היער. קחו את 3/1 הבצק שנותר, רדדו על משטח מקומח היטב ובאמצעות סכין חד צרו פסים בעובי של עד חצי סנטימטר בערך וברוחב של אצבע. הניחו את פסי הבצק על העוגה בצורה של שתי וערב. קחו ביצה טרופה ומישחו את פסי הבצק. לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות תכניסו את העוגה ותאפו כחצי שעה (תלוי בתנור). ניתן לקשט במעט אבקת סוכר מעל.
צילום: fotolia