ארטישוק מבושל הוא תוספת חמה, אלגנטית, מענגת וטעימה לכל ארוחת ובכלל.
הארטישוק משתלב עם כל מנה ואף עומד כמנה צמחונית בפני עצמה.מתכון מאת מירי חיון ובאדיבות סולתם
רמה: קלה ופשוטה להכנה
מצרכים:
2 חבילות תחתיות ארטישוק קפואות.
2 קופסאות שימורי פטריות .
מלח, פלפל לפי הטעם
חצי כפית כורכום
2 פלפלים אדומים יבשים.
כוסברה לקישוט
אופן ההכנה:
מפשירים את תחתיות הארטישוק, חותכים לרבעים ומכניסים לסיר.
שוטפים את הפטריות במים, מסננים מוסיפים לסיר .
מניחים את הפלפלים האדומים.
מתבלים במלח, פלפל, כורכום .
מוסיפים שתי כוסות מים ומביאים לרתיחה של 20 דקות עד שהארטישוק מתרכך.
לאחר 20 דקות לבשל עוד 5 דק ללא מכסה לצמצום הנוזלים.
לקשט בכוסברה ולהגיש חם לצד אורז.