קבלו שלושה מתכונים של מרקים שיחממו לכם את החורף הקרוב
הגשם כבר כאן ואין כמו מרק חם ומנחם לימים הקרים. קבלו שלושה מתכונים שיעזרו לכם לעבור את העונה הקרה שלפנינו בנעימים. המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Küppersbusch
מרק אפונה
מרכיבים:
500 גרם אפונה מיובשת
500 גרם תפוחי אדמה
2 בצלים
½ מקל כרישה
250 גרם גזר
100 גרם סלרי
1.5 ליטר מים
4 נקניקיות וינר
מלח ופלפל
הוראות הכנה:
משרים את האפונה ללילה שלם. למחרת מקלפים וחותכים לקוביות את תפוחי האדמה והגזר. קולפים וחותכים דק את הבצל. שוטפים וקוצצים דק את הכרישה. מסננים את האפונה.
שמים סיר על הכיריים, מוסיפים מרגרינה ומחממים לטמפרטורה גבוהה. מוסיפים את הבצלים, תפוחי האדמה והגזר ומקפיצים בסיר. לאחר מכן מוסיפים את האפונה, מוזגים מים, מביאים לרתיחה ולאחר מכן מכבים את האש. מורידים את עוצמת הטמפרטורה ולבשל עד שהאפונה רכה (בערך 60-90 דקות).
כשהאפונה מבושלת, מוזגים כמחצית מהכמות לקערה וטוחנים אותה עם מערבל מזון עד להפיכתה למחית. לאחר מכן מחברים בין המחית לבין הקערה עם האפונה השלמה ומכניסים שוב לסיר. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
חותכים את הנקניקיות לפרוסות ומוסיפים למרק. מוזגים את המרק לקערות או צלחות ומקשטים בפטרוזיליה.
טיפ: האפונה מתעכלת יותר אם מי ההשריה לא משמשים לבישול. המליחו את המרק רק לאחר הבישול, אחרת האפונה תזדקק לזמן בישול ארוך בהרבה.
מרק קצף
מרכיבים:
300 גרם אפונה קפואה
50 גרם סלרי
1 קורט מלח
1 קורט פלפל
50 גרם עשבי תיבול טריים וטחונים
50 מ”ל שמנת לפי הטעם
הוראות הכנה:
שמים את האפונה והסלרי בסיר עם מעט מים. מביאים לרתיחה על עוצמת הכיריים הגבוהה ביותר ולאחר מכן מנמיכים. חותכים את עשבי התיבול לחתיכות קטנות. כשהאפונה רכה מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבלים בבלנדר עד שמתקבל מרק קצף. מתבלים שוב בתבלינים. מוזגים את המרק ומקשטים בעשבי תיבול.
מרק עדשים
מרכיבים:
100 גרם עדשים
גזר גדול אחד
בצל אחד
1 כרישה
1 שורש סלרי
4 נקניקיות מעושנות
2 תפוחי אדמה
מלח ופלפל
1 כף קמח
2 כפות שמן
פטרוזיליה
1 ליטר מים
הוראות הכנה:
קולפים את הבצל וחותכים אותו דק. מחממים סיר על הכיריים. מוסיפים את השמן והבצל הקצוץ עד שהבצל נהיה שקוף מוסיפים את הגזר, הסלרי והכרישה ומבשלים למשך 2 דקות. מוסיפים את העדשים והמים. מניחים להן להתבשל כ-20 דקות על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב לסירוגין. שוטפים, מקלפים וחותכים בינתיים את תפוחי האדמה לקוביות. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והנקניקיות למרק. מניחים לרכיבים להתבשל עוד 10 דקות. מסירים את הסיר מהכיריים, מוסיפים את כף הקמח ומערבבים בעזרת מטרפה. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל ולבסוף מוסיפים את הפטרוזיליה ומגישים.
צילום: קופרבוש סטודיו.