• גלאון קליניק
  • מיטות וספות למכירה של רשת בננה שופ

על מרק קצף כבר שמעתם?

 קבלו שלושה מתכונים של מרקים שיחממו לכם את החורף הקרוב

קבלו שלושה מתכונים של מרקים שיחממו לכם את החורף הקרוב

הגשם כבר כאן ואין כמו מרק חם ומנחם לימים הקרים. קבלו שלושה מתכונים שיעזרו לכם לעבור את העונה הקרה שלפנינו בנעימים. המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Küppersbusch

מרק אפונה

מרכיבים:

500 גרם אפונה מיובשת

500 גרם תפוחי אדמה

2 בצלים

½ מקל כרישה

250 גרם גזר

100 גרם סלרי

1.5 ליטר מים

4 נקניקיות וינר

מלח ופלפל

הוראות הכנה:

משרים את האפונה ללילה שלם. למחרת מקלפים וחותכים לקוביות את תפוחי האדמה והגזר. קולפים וחותכים דק את הבצל.  שוטפים וקוצצים דק את הכרישה.  מסננים את האפונה.

שמים סיר על הכיריים, מוסיפים מרגרינה ומחממים לטמפרטורה גבוהה.  מוסיפים את הבצלים, תפוחי האדמה והגזר ומקפיצים בסיר. לאחר מכן מוסיפים את האפונה, מוזגים מים, מביאים לרתיחה ולאחר מכן מכבים את האש. מורידים את עוצמת הטמפרטורה ולבשל עד שהאפונה רכה (בערך 60-90 דקות).

כשהאפונה מבושלת, מוזגים כמחצית מהכמות לקערה וטוחנים אותה עם מערבל מזון עד להפיכתה למחית. לאחר מכן מחברים בין המחית לבין הקערה עם האפונה השלמה ומכניסים שוב לסיר. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.

חותכים את הנקניקיות לפרוסות ומוסיפים למרק. מוזגים את המרק לקערות או צלחות ומקשטים בפטרוזיליה.

טיפ: האפונה מתעכלת יותר אם מי ההשריה לא משמשים לבישול. המליחו את המרק רק לאחר הבישול, אחרת האפונה תזדקק לזמן בישול ארוך בהרבה.

מרק קצף

מרכיבים:

300 גרם אפונה קפואה

50 גרם סלרי

1 קורט מלח

1 קורט פלפל

50 גרם עשבי תיבול טריים וטחונים

50 מ”ל שמנת לפי הטעם

הוראות הכנה:

שמים את האפונה והסלרי בסיר עם מעט מים. מביאים לרתיחה על עוצמת הכיריים הגבוהה ביותר ולאחר מכן מנמיכים. חותכים את עשבי התיבול לחתיכות קטנות. כשהאפונה רכה מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבלים בבלנדר עד שמתקבל מרק קצף. מתבלים שוב בתבלינים. מוזגים את המרק ומקשטים בעשבי תיבול. 

 

מרק עדשים

מרכיבים:

100 גרם עדשים

גזר גדול אחד

בצל אחד

1 כרישה

1 שורש סלרי

4 נקניקיות מעושנות

2 תפוחי אדמה

מלח ופלפל

1 כף קמח

2 כפות שמן

פטרוזיליה

1 ליטר מים

הוראות הכנה:

קולפים את הבצל וחותכים אותו דק. מחממים סיר על הכיריים. מוסיפים את השמן והבצל הקצוץ עד שהבצל נהיה שקוף מוסיפים את הגזר, הסלרי והכרישה ומבשלים למשך 2 דקות. מוסיפים את העדשים והמים. מניחים להן להתבשל כ-20 דקות על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב לסירוגין. שוטפים, מקלפים וחותכים בינתיים את תפוחי האדמה לקוביות. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והנקניקיות למרק. מניחים לרכיבים להתבשל עוד 10 דקות. מסירים את הסיר מהכיריים, מוסיפים את כף הקמח ומערבבים בעזרת מטרפה. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל ולבסוף מוסיפים את הפטרוזיליה ומגישים.

צילום: קופרבוש סטודיו.

למתכונים נוספים לחצו

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שתפו את הפוסט!

עוד כותרות

ספורט

נדלן

רכילות

תרבות ופנאי

עסקים

לייף סטייל

בריאות

חוק ומשפט

אוכל

מחויבות אישית ,תלמידים באקים חדרה

התיכוניסטים המתנדבים

תלמידים מבתי ספר תיכוניים מחדרה משתלבים גם השנה בפעילות התנדבותית  חשובה באקים חדרה. זה

חינוך

מאמרים נוספים

סנ"צ אריה דורון משטרת חוף

אריה דורון מאמין בדרך

שבועיים לאחר שמונה לתפקיד דובר משטרת ישראל, מצא עצמו סנ”צ אריה דורון במתקפה תקשורתית

קומפרסור לרכב

קומפרסור לרכב

המדריך לרכישת קומפרסור לרכב להשגת כוח לצמיגים ושליטה ברכב אם אתם מחפשים ציוד ואביזרים

מסדרון שטוף -תשלום לועד בית

תשלום ועד בית

איך אפשר לייעל את התהליך של גביית ועד בית אין ספק כי אחד מהתפקידים

נהיגה בחורף

זהירות! נהיגה בחורף

ראות מוגבלת, כבישים רטובים וחלקים ורוחות חזקות – הם רק חלק מהסכנות הנלוות לנהיגה

חימום תת רצפתי

חימום תת רצפתי

מהו חימום תת רצפתי, מהן היתרונות ולמי זה מתאים החורף הישראלי אולי לא קר

גולף-איתי כהן

איתי כהן דור 3

הוא מסומן כדבר הגדול הבא בענף הגולף, הוא דור שלישי לשחקני גולף שצמחו באור

מבריטניה ישירות לישראל

רילוקיישן לישראל מבריטניה: חברת לוגיסטיקה הופכת את התהליך לקל ופשוט למרות שהשהות באנגליה במשך

מראש שיש חוזר ובענק

חברת אלוני משיקה את הטרנד בעולם העיצוב: אריחי גרניט פורצלן ענקיים במראה שיש בהשראת

מסיבה במועדון

מסיבת סמים ואלכוהול

המשטרה חשפה הלילה מסיבה רווית אלכוהול וסמים שאורגנה בשטח מפעל באזור התעשיה בבנימינה ורשמה

ניידות משטרה במחסום

מבצעי אכיפה בפרדס חנה

כחלק ממאמצי התפשטות הקורונה נמשכים מבצעי האכיפה כנגד הפרת תקנות הקורונה במרחב הציבורי, בימים

תמונה של חטיף משולשים

משולשים בשלושה טעמים

המותג Free  משיק לראשונה: חטיפים מלוחים מרכיבים טבעיים בלבד לנשנוש באריזות אישיות: “מושלשים” “מושלשים”

שריפה ביער

שבוע של גל שריפות

סיכום אירועי השריפות , תחנת כיבוי חדרה משעות הבוקר לוחמי האש של תחנת חדרה

ילד עם מסיכת קורונה וכפפות מביט מהחלון

חרדה ושמה קורונה

“הגל השני” של הקורונה חידד את העובדה כי הנגיף יישאר אתנו ככל הנראה, לעוד

הופכים חזון למציאות

הופכים חזון למציאות

ראש המועצה הגר פרי יגור : “הופכים חזון למציאות! מליאת המועצה דנה ואישרה נושאים

שתפו ברשתות החברתיות

דילוג לתוכן