במיוחד בימים החורף הקרים אין כמו מרק בריא לחימום הגוף והנשמה
חברת הרבלייף מנדבת את המתכון המנצח להכנת מרק סלק איכותי, מזין, טעים ובריא! מתוך ספר מתכוני הבריאות: “מבשלים דרך חיים”, הכולל כ-80 מתכונים מגוונים על טהרת הבריאות עם פירוט ערכים תזונתיים.
מרק סלק ( 4 מנות)
רכיבים:
10 קולרבי, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
100 גרם כרוב לבן, קצוץ דק
½ סלק, מקולף וחתוך לקוביות קטנות
500 מ”ל מים
2 כפות מדידה אבקת מרק עגבניות גורמה של הרבלייף
1 כוס עשבי תבלין, איזה שאוהבים (שמיר, נענע, פטרוזיליה, עירית, בצל ירוק), קצוצים דק
מלח ים, לפי הטעם
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
להגשה:
שמנת חמוצה 9% שומן
אופן הכנה:
- מניחים את קוביות הקולרבי, הכרוב לבן והסלק בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות, עד לריכוך.
- מוסיפים את אבקת מרק העגבניות גורמה של הרבלייף ו- ¾ כוס עשבי תבלין קצוצים. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.
- מחלקים לקערות הגשה, יוצקים מעל כף שמנת חמוצה ומפזרים את עשבי התבלין שנותרו.
בתאבון!
צילום: דן פרץ
למתכונים נוספים לחצו