מבוא למבדקי חדירה במערך הסייבר – penetration test
בעולם בו איומים דיגיטליים מתפתחים כל הזמן, מתחדשים ומשתכללים, השאיפה לביטחון בכל הקשור למידע והנתונים במערכות של ארגונים, היא בעלת חשיבות עליונה יותר מתמיד. כדי לוודא שוב ושוב שאכן המידע מוגן מפני גורמים זדוניים, יש לבצע penetration test – מבדק חדירה באופן שוטף, לבחון את מערך ההגנה ולחזק אותו היכן שאפשר.
penetration test – מה זה אומר?
מבדק חדירה, או בשמו הרשמי penetration test – PT, הוא מתקפת סייבר מדומה ומורשית על מערכת מחשבים. היא מתבצעת לרוב על ידי עובדי החברה כדי להעריך את אבטחת המערכת. בדיקה זו חיונית כדי לזהות נקודות תורפה שעלולות להיות מנוצלות על ידי תוקפים. ככל שיקפידו על איתור נקודות התורפה הללו, ארגונים יוכלו לשפר משמעותית את אמצעי האבטחה ולהפחית סיכון לפריצה בעתיד.
האנשים שמבצעים בדיקות חדירה בארגונים מכונים לעתים קרובות “האקרים אתיים”. אנשי מקצוע אלה משתמשים בידע הנרחב שלהם למטרה חיובית. זאת כמובן בניגוד להאקרים המוכרים לנו. מטרתם היא לשפר את האבטחה של הלקוחות שלהם ככל האפשר. במהלך בדיקת חדירה, הם משתמשים במגוון כלים ושיטות המותאמים לסביבה הטכנולוגית של הלקוח. זאת במטרה לזהות ולדווח על כל פרצת אבטחה שעלולה לפגוע בשלמות המערכת.
היתרונות של בדיקות חדירה קבועות
כאמור, ארגון שמקפיד על penetration test באופן קבוע ייהנה משני יתרונות עיקריים:
- זיהוי וחיזוק נקודות התורפה באבטחת הארגון – בדיקות חדירה קבועות הן אבן היסוד של אסטרטגיית אבטחה בכל עסק כיום, בשל האיום ההולך וגובר של התקפות סייבר. הן מסייעות בזיהוי לא רק של פערים קיימים באבטחה. אלא גם בחיזוי חולשות עתידיות שעלולות להיווצר. כך, ככל שהארגון יוזם יותר בדיקות, פוחת הסיכוי למתקפת סייבר מוצלחת עליו.
- שיפור מערך האבטחה הכולל – התובנות המתקבלות מבדיקות חדירה הן יקרות ערך. הן מספקות תמונה ברורה של האפקטיביות של אמצעי האבטחה הנוכחיים ממנה ניתן להסיק מסקנות. בדיקות חוזרות אלו מאפשרות להביא את הארגון לעמדת אבטחה חזקה יותר, מה שמקשה על איומי סייבר לחדור את הגנות, ובכך להגן על נתונים רגישים.
כיצד מתאימים את הבדיקה לצורכי הארגון?
בפני ההאקרים האתיים עומד מבחר גדול של כלים וטכניקות עבור penetration test כאשר כל שיטה תיבחר בהתאם למטרות והיעדים של הבדיקה ובטבעה של המערכת אותה מעוניינים לבדוק. כך, כל בדיקה היא ייחודית וחייבת להתאים לצרכי הארגון הספציפיים ולפרופיל הטכנולוגי שלו. ככל שההתאמה מדויקת יותר, כך הבדיקה אפקטיבית יותר. למשל, חברה העוסקת בנתונים פיננסיים רגישים, תדרוש גישה שונה בהשוואה לעסק קמעונאי. הפרמטרים כולם נקבעים מראש בשיחה ראשונית. בה מבינים את צרכי הארגון, המערכות בהן הוא עושה שימוש ועוד.
נשמע שהגיע גם הזמן שלכם להעלות בכמה רמות את אבטחת הארגון? חפשו אחר חברה שלא רק יודעת לבצע בדיקות חדירה. אלא גם להתאים אותן לכל ארגון וצרכיו. ככל שתקדימו לעשות זאת, כך תוכלו להמשיך לעבוד, להתפתח ולצמוח בראש שקט בידיעה שכל הנתונים, התוכניות והמספרים, מוגנים היטב.