המיזם, מערך הדרכה דיגיטלי למטופל הגריאטרי המסייע למטופלים המשתחררים ממחלקות השיקום לתרגל ולשמר הישגים תפקודיים
סכום שיא של כ-300 אלף שקלים הוענקו למרכז רפואי שהם – כדי לקדם פרויקט רפואה מרחוק. את התמיכה הכספית העבירה חטיבת בתי החולים. מערך הדרכה דיגיטלי למטופל הגריאטרי הינו פרויקט שמטרתו לסייע למטופלים המשתחררים ממחלקות השיקום. באמצעותו ימשיכו המשתחררים לתרגל בביתם. בכך, הם ישמרו את ההישגים התפקודיים שרכשו במהלך השיקום וימנעו הידרדרות.
בסוף שנת 2022 הגיש המרכז הרפואי שהם בקשת תמיכה. על הבקשה חתמו מנהלת שירות ריפוי בעיסוק נועה רפאל גולדרייך, סגנית מנהלת המרכז ד”ר תמי פורת פקר ואחראית הספרייה הרפואית וניהול ידע אלה שמש. המטרה לה הוגשה הבקשה כללה הפקת סרטוני הדרכה של כלל מקצועות הבריאות. הסרטונים יהיו נגישים לאוכלוסייה הגריאטרית בשפות שונות.
על הסיבות הרחיבה נועה רפאל גולדרייך. כאשר מטופל משתחרר לביתו, קיים זמן המתנה. לעיתים בין מספר ימים ועד למספר שבועות עד להתחלת הטיפול דרך קופת החולים. לקראת השחרור ממחלקות השיקום, מעבירים צוותי מקצועות הבריאות הדרכות למטופל ולמשפחתו. הדרכות אלה מאפשרות לו להמשיך ולתרגל גם בקהילה. בחלק מהמקרים, ההדרכות אינן מובנות או פשוט נשכחות. על מנת לתת מענה לבעיה זו, בריפוי בעיסוק הכינו סרטוני הדרכה. סרטוני ההדרכה יסייעו בתרגול יותר מדויק. אולם, לא היתה פלטפורמה שדרכה ניתן היה להעביר את הסרטונים אל המטופל.
על פי התוכנית, ההיכרות עם הסרטונים, אופן התרגול העצמי ומערך הפעלתם, תתאפשר תוך כדי השיקום במחלקה. זאת במקביל לליווי, לייעוץ והכוונה של המטפל ממקצועות הבריאות. מה שיסייע לשיפור איכות התרגול העצמי. הסרטונים יותאמו באופן פרטני למצבו הקליני של כל מטופל. הם יועברו לו באמצעות מערכת אפליקטיבית המאפשרת חיווי על התרגול וקבלת משוב מהמטופל. מהמרכז הרפואי הוסיפו, כי פיילוט ראשוני על המערכת החדשה יתבצע במחלקה לשיקום נוירולוגי.