מלבי הוא אחד הקינוחים הטעימים יותר – בעיקר כשמכינים אותו בבית והוא כולל סירופ ביתי ולא מתועש
מאת שף קונדיטור סער אהרוני
מרכיבים לג’לי:
שתיים ורבע כוסות מים
כוס ועוד 3 כפות סוכר
3/4 כוס ליקר דה קסיס
15 גרם או 3 דפים וחצי ג’לטין.
אופן ההכנה:
מרתיחים את המים עם הסוכר ומוסיפים את הליקר דה קסיס לסירופ הסוכר. ממיסים את הג’לטין במעט מים קרים (חשוב להמיס את הג’לטין). אם הג’לטין נקרש, יש להוסיף מעט מים קרים ולערבב. רק ברגע
שאנחנו מוכנים, יש להוסיף אותו במהירות לסירופ הסוכר ולבחוש היטב כדי למנוע מצב של גושים.
מרכיבים למלבי:
2 שמנת מתוקה
חצי כוס סוכר
רבע כוס קורנפלור
חצי כוס חלב
כף מי ורדים (לא חובה, עניין של טעם)
אופן ההכנה:
מרתיחים את השמנת עם הסוכר ועם מי הוורדים. בינתיים, ממיסים את הקורנפלור בחלב הקר.
כשהשמנת רותחת, מוסיפים את הקורנפלור המומס תוך כדי טריפה חזקה. מביאים את המלבי לרתיחה חזקה על להבה בינונית, מוציאים לקערה ובוחשים קלות. חשוב לבחוש עד שהמלבי מתקרר לטמפרטורת החדר.
הרכבת המנה:
מסדרים כף דובדבנים בתוך כל אחת מקעריות ההגשה האישיות וממלאים בג’לי דה קסיס לשליש גובה. מקררים כשלוש שעות במקרר. מפזרים קוקוס מגורד (לא חובה) על הג’לי ויוצקים את המלבי.
מכניסים למקרר לעוד שלוש שעות. יש כאלה שעושים את הפעולה הפוכה.
מתכונים נוספים בקטגוריית אוכל