במהלך שלושת החודשים האחרונים הוגשו 13 כתבי אישום נגד תושבי חדרה והאזור, בהם בעלי חברות לפינוי פסולת בניין, בטענה כי הפעילו לכאורה אתרים ותחנות מעבר לפינוי פסולת
המאבק נגד עברייני פסולת בכל אזור חדרה נמשך. כחודשיים לאחר שהוגש כתב אישום נגד שני נאשמים בהפעלת אתר פסולת פיראטי בעיר חדרה, כעת מתברר כי הוגשו עד 11 כתבי אישום נגד תושבי האזור ובעלי חברות לפינוי פסולת בניין. כתבי האישום הוגשו בתום חקירה שניהלו המשטרה הירוקה במשרד להגנת הסביבה ומשטרת ישראל. מבין 11 הנאשמים, שישה הינם תושבי חדרה ואחד מפרדס חנה – כרכור. מכתב האישום, כל אחד על-פי חלקו היחסי, הם נאשמים כי עברו על שורה של חוקים ותקנות. בין השאר, על איסור הבעת פסולת, השלכת פסולת בצורה לא תקנית באתר לסילוק פסולת, עיסוק בעסק ללא רישיון באזור העיר חדרה, וכן אי ציוד תחנת המעבר במתקני תשתית.
עוד עולה מכתב האישום, כי כל אחד בנפרד, על-פי חלקו, ביצעו עבירות לכאורה בניגוד לחוק שמירת ניקיון וחוק למניעת מפגעים. עוד נטען, כי הפעולות עצמן בוצעו באתר פסולת בניין שפעל שלא כדין ולידו אתר תחנת מעבר לפסולת בניין שפעל שלא כדין. עוד עולה, חלק מהנאשמים הוציאו מתחנת המעבר, באמצעות משאיות, פסולת מעורבת שהושלכה ברשות הרבים, באתרי פסולת לא חוקקים וללא תשתיות נדרשות. בכך, כך נטען בכתב האישום, גרמו המעורבים למפגעים סביבתיים.
אתרי פסולת פיראטיים, או בשמם הרשמי אתרי הטמנה פיראטיים, נחשבים בהיבט האקולוגי למכת מדינה – זאת בשל הנזקים הרבים שנגרמים. לכך יש להוסיף תחנות מעבר, חלקן פיראטיות, בהן מבצעים שינוע והפרדה. אתרים רשמיים פועלים על-פי שורה של חוקים ותקנות רגלוטוריות. זאת, במטרה לצמצם ככל שניתן פגיעה באיכות הסביבה. תחום פסולת בניין נחשב, בהיבטים רבים, לתחום פרוץ. על-פי חוק, כל אדם המבצע שיפוץ בביתו, חייב להציב, באמצעות קבלן השיפוצים, מכולה אותה יש לפנות, לאתרים ייעודיים. רבים “חוסכים” את הכסף ומשליכים את פסולת הבניין במקומות פתוחים. בעיה נוספת היא בניהול שלא כדין אתרי פסולת או אתרי מעבר לשינוע פסולת. יש להסדיל בין פסולת בניין הנדרשת דרך טיפול אחת לבין פסולת אורגנית הנדרשת דרך טיפול אחרת לגמרי.
1תגובה